Samsung Wave aloittaa bada-alustan tarinan

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Samsung on esitellyt markkinoille ensimmäisen omaan bada-käyttöjärjestelmään pohjautuvan puhelimen, joka on nimeltään Wave. Se edustaa korealaisvalmistajan kosketusnäyttömalliston kärkipäätä tehokkaalla suorittimellaan ja laadukkaalla näytöllään.

Samsung Wave tarjoaa 3,3 tuuman kapasitiivisen kosketusnäytön, joka perustuu uuteen Super AMOLED -tekniikkaan. Yhtiö ylistää uutuuspuhelimen näyttöä kilpailijoita kirkkaammaksi, selkeämmäksi ja vähemmän heijastusta tuottavaksi. Tarkkuudeltaan näyttö on 800 x 480 pikseliä ja se tukee mDNIe-teknologiaa, joka on osaltaan tuttu yhtiö LCD- ja LED-televisioista.

Käyttöliittymänä toimii jo tutuksi tulleen TouchWiz-ympäristön uusin 3.0-versio. Se sisältää täysin kustomoitavat valikot ja kotinäkymän sekä tukee sosiaalisia palveluita kuten Twitteriä ja Facebookia. Sen merkittävä heikkous on monikosketustuen puute, josta johtuen eletoimintoja ei pääse hyödyntämään täydellä potentiaalilla.

Uutuutena mukana on Social Hub -sovellus, joka integroi yhteen sähköpostin, pikaviestimet ja sosiaaliset palvelut. Sen ominaisuuksiin kuuluvat push-ilmoitukset, jotka pitävät käyttäjän ajan tasalla uusista viesteistä ja tilapäivityksistä.

Samsung Waven muihin teknisiin toimintoihin lukeutuvat yhden gigahertsin suoritin, HSPA, WiFi, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka ja uuden sukupolven Bluetooth 3.0. Kuvauspuolelta löytyy viiden megapikselin kamera LED-salamalla, automaattitarkennuksella ja kyvyllä tallentaa 720p-tason videokuvaa. Sisäistä muistia on mallista riippuen kahden tai kahdeksan gigatavun verran.

Korealaisvalmistajan ensimmäinen bada-puhelin marssii markkinoille huhtikuussa.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Tuo näyttää kyllä todella kovalta kapistukselta, vaikka pientä Samsung-tylsyyttä onkin havaittavissa puhelimen fyysisessä muodossa ja bada -käyttiksessä itsessään. Onneksi korut puuttuvat vain pintapuolisista seikoista ja itse rauta tuntuu olevan, no, rautaa.

    Johan on markkinat kun S-E:kin turauttaa nyt muutamankin mallin markkinoille joita allekirjoittanut himoaisi. 2010 tulee olemaan todella erilainen vuosi matkapuhelinmarkkinoilla verrattuna pariin viimeiseen omenantäyteisiin pakkopullavuosiin.

  2. yhel tutul tollaane on ja sil nu oon kaikenlaasta tehny ja vaikuttaa tosi hyvältä. kestäväkin on ku sen verra on se sitä pudotellu kaikki alla. kannattaa hankkia

Kommentointi on suljettu!