Pieni QWERTY-puhelin suurilla ominaisuuksilla: Sony Ericsson Xperia X10 mini pro

Sony Ericsson pyrkii panostamaan fyysisellä QWERTY-näppäimistöllä varustettuihin puhelimiin. Valmistaja esitteli MWC 2010 -messuilla aikaisemmin uutisoidun Symbian-pohjaisen Vivaz pron lisäksi myös toisen QWERTY-puhelimen, joka on pienikokoisen Xperia X10 minin sisarmalli.

Sony Ericsson Xperia X10 mini pron merkittävin ero sen sukulaismalliin nähden on sivusta esiin liukuva QWERTY-näppäimistö. Sen johdosta puhelin on kasvanut hieman kooltaan, mutta on edelleen nimensä veroinen. Uutuuden viralliset mitat ovat 90 x 52 x 17 millimetriä ja se painaa 120 grammaa. Vertailuna mainittakoon Xperia X10 minin viralliset mitat, jotka ovat 83 x 50 x 16 millimetriä ja 88 grammaa.

Puhelimessa pyörii Google Android 1.6 -käyttöjärjestelmä ja sen päällä on yhtiön UX-käyttöliittymä. Mukana on liuta tuttuja ohjelmia kuten Google Maps, YouTube, GMail ja WebKit-pohjainen verkkoselain. Sony Ericssonin oma Timescape-sovellus tuo laitteeseen sosiaaliset palvelut sekä yhdistää henkilöiden kanssa käydyt keskustelut selkeästi yhteen näkymään.

Xperia X10:n ympärillä on käynyt uskomaton kuhina. Siksi on todella jännittävää esitellä sen kaksi pienoisversiota. X10 mini ja X10 mini pro osoittavat, kuinka monipuolisia pienikokoiset puhelimet voivat olla. Tarjoammekin kuluttajille juuri sitä mitä he haluavat: kaksi monipuolista ja hämmästyttävän pientä älypuhelinta, joissa on täysin muokattavissa oleva käyttöliittymä”, kertoi Sony Ericssonin Suomen ja Viron myynnistä vastaava Jon Grundström.

Laitteen ominaisuuksia ovat 600 megahertsin Qualcomm MSM7227 -suoritin, HSPA, WiFi, A-GPS, Bluetooth, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja kuvausvalo. Kosketusnäyttö on kooltaan 2,55 tuumaa ja se kykenee 320 x 240 pikselin tarkkuuteen.

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro saapuu markkinoille huhti-kesäkuussa mustana ja punaisena.