Sony Ericssonilta pienikokoinen Android-puhelin: Xperia X10 mini

Japanilaisruotsalainen matkapuhelinvalmistaja esitteli Barcelonan Mobile World Congress 2010 -tapahtumassa uuden Google Android -puhelimen, joka jatkaa Xperia X10:n viitoittamalla tiellä. Uutukainen on erittäin pienikokoinen kosketusnäyttöpuhelin, jonka myötä valmistaja kehuu tuoneensa markkinoille kokonaan uuden älypuhelinluokan.

Sony Ericsson Xperia X10 mini on kooltaan ainoastaan 83 x 50 x 16 millimetriä ja se painaa vaivaiset 88 grammaa. Koostaan huolimatta se on täysiverinen älypuhelin, josta löytyy yhtiön oma UX-käyttöliittymä ja 600 megahertsin Qualcomm MSM7227 -suoritin. Käyttöjärjestelmäversiona on Xperia X10:stä tuttu Android 1.6.

Valmistajan oma UX-alusta tuo Androidin päälle kokonaan uuden käyttöympäristön. Keskeinen osa sitä on Timescape-sovellus, joka kerää koko viestintähistorian tietyn henkilön kanssa yhteen ja samaan paikkaan Facebookia, Twitteriä ja valokuvia myöten.

Puhelimen toimintoja ohjaillaan 2,55 tuuman kosketusnäytön välityksellä, jonka tarkkuus on 240 x 320 pikseliä. Sony Ericsson Xperia X10 minin ominaisuuksiin kuuluvat HSPA, WiFi, A-GPS, Bluetooth, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kuvausvalolla.

Kauppoihin Xperia X10 mini saapuu vuoden 2010 toisen neljänneksen aikana seuraavissa väreissä: Pearl White, Black, Pink, Lime, Red and Silver.