Hienostunut Android-puhelin: HTC Legend

Matkapuhelinvalmistaja HTC:n ainoaksi Android-uutuudeksi Mobile World Congress 2010 -tapahtumassa ei jäänyt Desire. Yhtiö esitteli myös toisen uutuuden, joka on varmastikin monien mielestä eräs HTC:n tyylikkäimmistä Android-puhelimista.

HTC Legendiä voidaan pitää Hero-mallin seuraajana, joka aikanaan aloitti yhtiön Sense-käyttöliittymän tarinan. Mullistavia muutoksia ei ole tarjolla, mutta useilla osa-alueilla on menty pieniä askelia eteenpäin. Niiden ansiosta Legend nouseekin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi Android-puhelinten kasvavassa kaartissa.

Näkyvimmät parannukset Heroon verrattuna ovat vaihdos LCD-näytöstä AMOLED-näyttöön ja perinteisen navigointipallon korvaaminen optisella levyllä, johon on yhdistetty painalluksella toimiva näppäin. Tehot ovat kasvaneet 528 megahertsistä 600 megahertsiin ja RAM-muistin määrä on noussut 288 MB:stä aina 384 MB:hen asti.

Rakenteessa kehitystä on tapahtunut yhtenäisen metallisen kuoren ansiosta, joka on tuttu ideana muun muassa Applen kannettavista tietokoneista. Kokoa laitteelta löytyy 112 x 56,3 x 11,5 millimetriä ja painoa on 126 grammaa.

HTC Legendin ominaisuuksia ovat HSPA, WiFi, GPS, FM-radio, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kuvausvalolla. Kapasitiivinen kosketusnäyttö on 3,2 tuumaa ja tarkkuudeltaan 320 x 480 pikseliä.

Käyttöjärjestelmän virkaa toimittaa Android 2.1, jonka päällä on Sense-käyttöympäristö. Ohjelmisto tukee monikosketusta ja Flash-tekniikkaa. Käyttöliittymä sisältää uuden Friend Stream -minisovelluksen, joka kokoaa ystävien päivitykset eri sosiaalisista palveluista selkeään näkymään.

Legend saapuu kauppoihin maalis-huhtikuussa.

Lähde: HTC

1 kommentti

  1. HTC saisi ruveta kaavailemaan jo qwerty-näppäimistöllä varustettua huippumallia taas. 🙂 HTC on osoittanut kyntensä käytännössä kaikilla muilla osa-alueilla, nyt vain vanhemmille tuotteille rivakka päivitys uusien mallien muodossa. 🙂

Kommentointi on suljettu!