Nokia paljasti mielenkiintoisia faktoja palveluistaan

Matkaviestimien kehittyessä erilaiset käyttäjille tarjottavat palvelut nousevat jatkuvasti keskeisempään rooliin. Nokia on ollut mukana tässä kehityksessä erittäin vahvasti, vaikka muutamilla osa-alueilla herääminen onkin tapahtunut hieman hitaasti.

Nykyiseltään yhtiön tarjontaa voidaan kuitenkin pitää vahvana, sillä tarjolla on muun muassa Ovi Store -ohjelmistokauppa, Ovi Kartat ja Comes with Music -musiikkipalvelu. Suomalaisille vähemmän tuttuja palveluita ovat Nokia Money, Ovi Mail ja Nokia Life Tools, joilla valmistaja pyrkii helpottamaan ihmisten elämää kehitysmaissa. Ne tarjoavat syrjäisillä seuduilla asuville ihmisille ensikosketuksen sähköpostiin, rahansiirtoon ja Internet-palveluihin.

Palveluiden keskeisestä roolista johtuen Nokian Barcelonan mobiilimessuilla julkaisemat faktat ovatkin varsin mielenkiintoista luettavaa. Niistä selviää muun muassa palveluiden levinneisyys ja käyttäjämäärät.

Ovi Kartat:

 • Yli kolme miljoonaa latausta tammikuun julkistuksen jälkeen.
 • Enemmän kuin yksi lataus sekunnissa vuorokauden jokaisena tuntina, noin 100 000 latausta päivässä.
 • Saatavilla 74 maassa ja 46 eri kielellä.

Comes with Music:

 • Nokian Musiikkikauppa toimii 33 maassa ja Comes with Music -palvelu on saatavilla 27 maassa.
 • Comes with Music -palvelun käyttäjä lataa keskimäärin 500 ilmaista musiikkikappaletta ensimmäisten viikkojen aikana aloitettuaan palvelun käytön. Niiden yhteishinnaksi tulisi iTunes-musiikkikaupassa noin 450 euroa.
 • Nokia Musiikkikaupan valikoimiin kuuluu yli yhdeksän miljoonaa musiikkikappaletta.

Ovi Store:

 • Avattiin toukokuussa 2009.
 • Yli miljoona tuotelatausta päivässä.
 • Käyttäjämäärät kaksinkertaistuvat joka kuukausi.
 • Toimii 18 maassa ja 30 eri kielellä.

Ovi Mail:

 • Rekisteröityneitä käyttäjiä yli kuusi miljoonaa.
 • Kuukausittain avataan miljoona uutta sähköpostitiliä.

Nokia Money:

 • Pilottihanke käynnissä Intian Punessa.
 • Käyttäjät voivat siirtää rahaa toisen käyttäjän tilille pelkän matkapuhelinnumeron perusteella.
 • Tulevaisuudessa Nokia Money laajentuu myös ostosten ja palveluiden maksamiseen.

Nokia Life Tools:

 • Avattiin vuoden 2009 puolessa välissä.
 • Tarjoaa muun muassa maatalouteen ja koulutukseen liittyviä palveluita, joilla pyritään parantamaan maaseudulla asuvien matkapuhelinkäyttäjien elämänlaatua ja elintasoa.
 • Käyttäjiä jo lähes miljoona.
 • Saatavilla Intiassa ja Indonesiassa. Laajenee tämän vuoden aikana muihin maihin.

4 kommenttia

 1. Ovi Storen miljoona latausta päivää kohden arveluttaa hieman.

  Eikös juuri syssymmällä ollut juttua, jotta palvelu ei olisi ollut menestynyt kunnolla, eikä virallisia lukuja haluttu edes luovuttaa. Toki tuolloin puhemiehet Nokialla näkivät valoa tunnelin päässä ja uskoivat, että kyllä heitäkin onni potkaisee käyttäjä-, sovellus- ja latausmäärien kanssa, mutta silti.

  Mitään lukuja ei tuolloin annettu, mutta niin huonolta tilanne vaikutti, että panee ihmettelemään.

  1. Tuo sanomasi ei kyllä pidä paikkaansa. Nokia kertoi jo joulukuussa, että lataukset Ovi Storesta oli noussut jo noin miljoonaan lataukseen päivässä ja määrät oli tuiplaantunut kuukausittain.

   Samalla kun nokia kertoi tuosta he kertoivat uudistavansa Ovi Storen ja julkasevansa siitä uuden parannetun version. Tämä on varmaan se, mistä olet vetänyt päätelmän ”huonosta menestyksestä”. Sillon oli keskustelualuieilla väitteitä, että ”Nokialla menee niin huonosti että joutuvat Ovi Storen uusimaan”. itse kommentoin jo sillon joulukuussa moneen kertaan, että eihän se Ovi Storen uudistaminen tarkota sitä että nykynen kauppa ei olisi opätjännyt ihan hyvin. Ohjelmistoja on tapana uudistaa muutenkin.

   1. Eli tuo oli siis jo joulukuun puolivälissä viime vuonna.

 2. Kyllähän nuo Ovi palvelut paranevat aika hyvää vauhtia kokoajan, vaikka itse Ovi store tuntuu olevan täynnä tyhjänpäiväisiä duplicate ohjelmia puhelimen ominaisuuksille. Toisaalta minua eivät viihteelliset pelit ja ohjelmistot juuri kiinnosta ylipäätänsäkään.

  Kiitosta minulta saavat kyllä Ovi Mail, Ovi Share (share.ovi.com) ja Ovi Maps joka on viimeaikooina ottanut suuria kehitysaskelia.

Kommentointi on suljettu!