Square-projekti etenee – mukaan lisää testaajia

Mobiilimaksamisen uudistamista yrittävän Start-up-yritys Squaren omaa nimeä kantava maksutekniikka on liikahtanut jälleen askeleen eteenpäin. Yhtiö on avannut tähän asti ainoastaan pienen ryhmän testattavana olleen Squaren iPhone-käyttäjille pilottihankkeen muodossa. Uusi testivaihe koskettaa todennäköisesti ainoastaan Yhdysvaltoja, mutta omaa onneaan voi käydä kokeilemassa yhtiön kotisivulla, jonne testaajien tulee rekisteröityä.

Uutuustekniikan merkittävin mullistus liittyy luottokorttimaksuihin, joita Squaren avulla voi hyväksyä myös yksityishenkilö. Nykyiseltään luottokorttimaksut ovat lähinnä suurten ja keskisuurten yritysten herkkua, mutta Square pyrkii laajentamaan luottokorttien käyttömahdollisuuksia.

Itse tekniikka muodostuu sille suunnitellusta ohjelmistosta ja 3,5 millimetrin kuulokeliittimeen asetettavasta kortinlukijasta, joka nopeuttaa maksujen vastaanottamista. Maksujen luvataan hoituvan turvallisesti ja ilman suurempia ylimääräisiä kuluja. Maksut hyväksytään allekirjoituksella ja paperisen kuitin sijaan asiakkaalle toimitetaan tosite sähköpostiin, josta selviää perustietojen lisäksi maksupaikka karttoineen.

Squaren odotetaan astelevan yleiseen käyttöön vielä kuluvan vuoden aikana. Yhtiön tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös BlackBerry– ja Android-versioiden lanseeraaminen.

Lähde: Engadget

7 kommenttia

 1. Ovat vaan aika pahasti myöhässä ton purkkavirityksen kanssa.Maksaminen magneettiraitaisilla maksu- ja luottokorteilla päättyy tämän vuoden lopussa. Vuodenvaihteen maksaminen vaatii sirukortin. Eli toi on kuollut idea jo syntyessään.

  1. ”Vuiodenvaihteen jälkeen maksaminen…” jopa

   1. Mistäköhän maasta nyt oikein puhut? Eiköhän maailmassa ole muitakin maita kuin Suomi.

 2. @ Dollarinen

  ”Mistäköhän maasta nyt oikein puhut? Eiköhän maailmassa ole muitakin maita kuin Suomi.”

  Kyllä magneettiraita vetelee viimesiään ihan koko maailmassa ja etenkin länsimaissa. Tuskin menee kovinkan kauan, että siitä luovutaan muuallakin. Suurin syy on magneettiraitojen täydellinen turvattomuus, magneettiraidan kopioiminen on aivan liian helppoa.Ja itseasiassa tuollainen iPhonen lisäviritys jopa edistää kopiointia.

  1. Sitäpaitsi se ei ole pelkästään Suomi joka on jo nyt siirtymässä pelkästään sirukortteihin vaan siirtymä koskee koko EU:ta. Siirtymö tapahtuu koko EU:ssa samanaikaisesti kuin Suomessa, eli vuodenvaihteessa. Sirulliset debit-kortit korvaavat vanhanmalliset pankkikortit vuoden 2011 alkuun mennessä. 31 maata muuttuu yhdeksi Euroopan yhteiseksi SEPA-maksualueeksi, jolla uudet maksukortit toimivat.

   1. sama koskee toki myös uusia credit kortteja ja vanhoja luottokortteja.

 3. Lainaus viime kesältä Smart card Alliancen sivuilta:

  ”statement made by Gerard Hartsink, the spokesman from the European Payments Council (EPC), during his speech on the roadmap and progress of the SEPA initiative. He said that once Europe completes its full rollout to EMV cards, point-of-sale terminals, and ATMs by 2011, it will likely require member banks to remove magnetic stripes from credit cards, and use only chip cards. That would not only mean the issuance of only chip-enabled cards, but also the removal of all magnetic stripe acceptance readers and ATMs–effectively closing the SEPA countries to magnetic stripe-related fraud.”

  Eli tästä oli puhetta jo viime kesänä. Kyllä siinä vaan ilmeisesti on käymässä niin, että Eurooppa luopuu magneettiraidoista vuoteen 2011 mennessä, tai jos aikataulu lipsuu niin vuoden 2011 aikana. Tämä tulee todennäköisesti aiheuttamaan ns. lumipalloefektin. Eurooppa pistää pallon vierimään ja siitä seuraa suuri vyöry kun muut seuraa perässä, koska business tyypit ja matkailijat haluaa tottakai kortin joka hyväksytään Euroopassa.

  Eli on liian myöhästä kehitellä tuollasia iphonen kortinlukulaitteen tapasia kortinn lukulaitteita, jotka perustuu mahneettiraitoihin.

Kommentointi on suljettu!