Uusi HTC Desire on kuin Nexus One

Googlen Nexus One -kosketusnäyttöpuhelimesta haaveilevat voivat kääntää katseensa uuden HTC Desire -mallin suuntaan, joka saapuu Euroopan markkinoille toisen vuosineljänneksen alussa. Kyseessä on taiwanilaisvalmistajan tuore Android-puhelin, joka vastaa ominaisuuksiltaan hyvin pitkälti HTC:n valmistamaa ja Googlen markkinoimaa Nexus Onea.

HTC Desiren kuoren alla tykyttää yhden gigahertsin Qualcomm Snapdragon -suoritin, joka on tuttu jo useista kärkipään älypuhelimista. Nexus Onelle uutuus laittaa kampoihin hieman suuremmalla RAM-muistin määrällä, jota löytyy Google-puhelimen 512 MB:n sijaan 576 MB:tä.

Puhelimessa pyörii Google Android 2.1 -käyttöjärjestelmä. Sen päällä on HTC:n oma Sense-käyttöliittymä, joka tarjoaa useita sosiaalisia ominaisuuksia ja tukeutuu ideaan puhelimen personoimisesta käyttäjän tarpeiden mukaan. Ohjelmistosta löytyy lisäksi tuki monikosketukselle ja Adoben Flash-tekniikalle, joka tuo verkkokokemuksen entistäkin lähemmäksi tietokoneita. Maininnan ansaitsee niin ikään laitteen kyky säätää soittoäänen voimakkuutta automaattisesti pienemmälle, kun puhelin nostetaan käteen.

Uutukaisen muita ominaisuuksia ovat HSPA, WiFi, GPS, Bluetooth 2.1, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, FM-radio, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, salamavalo ja 3,7 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 480 x 800 pikseliä.

HTC Desire rantautuu Euroopan ja Aasian markkinoille huhti-kesäkuun aikana. Sen hintatiedot pysyvät vielä pimennossa.

Lähteet: HTC & Engadget

2 kommenttia

  1. Tänne yksi nyt heti!! 😀

    Ei voi muuta sanoa kuin, että on kyllä mahtava puhelin! Se tosin on ehkä hieman hassua, että RAM:ia on enemmän kuin ROM:ia. 😀 576 vs. 512. Olisivat nyt laittaneet edes 1 gigan. Siinä onkin seuraava kohde HTC:n kehityslistalle (kun kuvausvalo ja AMOLED-näyttö jo kerta löytyy) eli kunnolla sitä ROM:ia. 🙂 Esimerkiksi 8 gigaa kuulostaisi näin alkuun ihan ok määrälle, mutta 32 gigaa olisi tietenkin parempi.

  2. Hä? mitä hyötyä siitä olisi jos ROM:ia ois järkyttävä määrä? Oletan, ettet tiennyt, että lyhenteet tulevat sanoista:

    ROM : Read Only Memory
    RAM : Read Alter Memory (tai Random Access Memory, ihan miten vaan).

    ROM on siis vain lukua varten, sille EI voi tallentaa yhtikäs mitään.

Kommentointi on suljettu!