Puma tekee hypyn matkapuhelinmarkkinoille

Urheiluvaatteistaan maailmalla tunnettu Puma loikkaa matkapuhelinmarkkinoille. Yhtiö esitteli Mobile World Congress 2010:ssä oman Puma Phone -puhelimen, jonka se on työstänyt yhteistyössä Sagemin kanssa.

Puma Phone on 2,8 tuuman kosketusnäyttöön nojaava puhelin, joka yhdistää yhtiön mukaan elementtejä urheilusta ja muodista. Puhelimen kuvaillaan tuovan yhteen Puman brändiin yhdistettävät mielikuvat kuten iloisuuden, spontaanisuuden ja yksilöllisyyden.

Puma-puhelin on suunnattu ennen kaikkea aktiiviseen elämäntyyliin. Sen mediakeskeinen käyttöliittymä tekee sisällön selaamisesta vaivatonta ja mahdollistaa sovellusten lataamisen laitteeseen puma.comista. Ohjelmisto sisältää verkkoselaimen, musiikkisoittimen, MMS-tuen, askelmittarin ja sekuntikellon.

Urheiluominaisuuksien sijaan puhelimen suurin innovaatio löytyy takakuoresta, johon on integroitu aurinkopaneeli. Sen toimintaa voi seurata erillisen indikaattorin välityksellä, joka ilmaisee latauksen tilan. Ikävä kyllä valmistaja ei vielä paljastanut, kuinka paljon virtaa akkuun on mahdollista saada aurinkoenergiaa hyödyntämällä.

Puma Phone tarjoaa lisäksi HSPA-yhteyden, 3,2 megapikselin kameran LED-salamalla, VGA-kameran videopuheluita varten, Bluetoothin, GPS:n ja FM-radion. Näyttö on tarkkuudeltaan 240 x 320 pikseliä ja se on toteutettu TFT-tekniikalla.

Kokoa on 102 x 56 x 13 millimetrin verran ja painoa löytyy 115 grammaa.

Kauppoihin uutukainen saapuu Euroopassa huhtikuussa.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Aurinkopaneelit teknologiassa saisivat yleistyä mielestäni ihan joka laitteeseen.

    En tarkoita, että laite olisi tarkoitus ladata täysin auringon valolla, mutta olis kiva jos voisi saada edes palkin akkua kahvilla istuessaan.

    1. Takakanteen sijoitetun aurinkopaneelin ongelma on vaan se, että se on suuren osaa ajasta varjossa, esimerkiksi puhelinta pitelevää kättä vasten.
      Olisikin hienoa, jos aurinkopaneeli onnistuttaisiin ymppäämään yhteen suuren kosketusnäytön kanssa. Sillon paneeli saisi valoa puhelinta käytettäessäkin.

  2. Puma voisi ennemmin kehittää jotain omaperäsitä kuten Maxwell Smart lenkkarikännykän 😀 tai kiihtyvyysantureilla ja GPS:llä varustetun jalkapallon, jollon futisjoukkueiden valmennus voisi analysoida peliä pallon liikkeiden perusteella 🙂

Kommentointi on suljettu!