Natiivi Skype vihdoin saatavilla Nokian Symbian-puhelimille

Internet-puheluihin keskittyvä Skype on vihdoin saapunut virallisen natiivisovelluksen muodossa Nokian Symbian-pohjaisille puhelimille. Viime joulukuussa esitelty varhainen testiversio on saatettu julkaisukuntoon, jonka myötä sovelluksesta pääsee nauttimaan Nokian tuoreimmilla Symbian-puhelimilla, mukaan luettuina kosketusnäyttömallit.

Symbian-versio sisältää Skypen tärkeimmät ominaisuudet. Sovelluksella voi tehdä Skype-puheluita 3G- ja WiFi-yhteyksillä, jonka lisäksi sillä pystyy soittamaan perinteisiin puhelinnumeroihin ja lähettämään tekstiviestejä. Mukana on niin ikään pikaviestin, jolla voi viestien ohella lähettää myös kuvia, videoita ja muita tiedostoja.

Sovellus osaa tarvittaessa tuoda kaikki yhteystiedot suoraan puhelimen osoitekirjasta Skypeen. Ominaisuus tulee tarpeeseen, jos haluaa laajentaa ohjelman käyttöä pelkistä Skype-yhteyksistä perinteisiin puheluihin.

Skype toimii tässä vaiheessa vain murto-osalla Nokian puhelimia. Mukana tuettujen puhelinten listalla ovat muun muassa N96, N85, 5320, E71, N97, 5800 XpressMusic X6 ja 5530. Lähiaikoina tarjolle aiotaan tuoda versio, joka laajentaa sovelluksen toimivuutta lähes parillakymmenellä laitteella.

Skypen voi käydä lataamassa puhelimen verkkoselaimella osoitteesta skype.com/m. Lisää tietoa ja täydellinen lista tuetuista puhelimista löytyy täältä.

Lähteet: Symbian-Guru & Symbian Blog

2 kommenttia

  1. Voishan tota kokeilla, vaikka Fringillä ja Nimbuzzilla kyllä on hoitunut Skypepuhelut ihan hyvin tähän astikin Nokian Symbian luureissa. Tukeekohan tuo virallinen Skype video-skypepuheluita? Jos ei niin pysyn sitten Fringissä.

    1. Ilmeisesti ei tue. En ainakaan löytänyt ominaisuudesta mainintaa mistään.

Kommentointi on suljettu!