Opera demosi iPhone-selaintaan suljettujen ovien takana – nopeutta kehutaan

Ohjelmistotalo Opera piti lupauksensa ja esitteli lehdistölle Opera Mini -verkkoselaimen iPhone-version Barcelonan Mobile World Congress 2010 -tapahtumassa. Ikävä kyllä norjalaisyhtiö oli julkistuksen suhteen erittäin salaperäinen ja kielsi tilaisuudessa olleita kuvaamasta selaimen toimintaa. Julkistuksen anti jäi näin ollen ulkopuolisille varsin laihaksi, vaikka kyseessä on muuten erittäin kiintoisa tuote.

Suositun Engadget-verkkosivuston toimitus pääsi mukaan Operan salaiseen tilaisuuteen, jossa esiteltiin tulevan selaimen beta-versiota. Kovinkaan paljon itse selaimesta ei jäänyt kerrottavaa. Sen ominaisuudet vastaavat muiden alustojen versioita, joten mullistuksia ei tältä osin ole odotettavissa.

Norjalaisselaimen suurin etu Applen Safariin nähden on sen nopeus. Engadgetin mukaan Opera Mini lataa sivut noin viisi kertaa Safaria nopeammin. Nopeusero syntyy Operan kyvystä pakata sivut yhtiön palvelimilla, joka vähentää käyttäjän päässä ladattavan datan määrää. Etu nousee merkittäväksi hitailla yhteyksillä, jolloin pakkaustoiminto tulee todella tarpeeseen.

Selainta ei ole kuuleman mukaan lähetetty Applen hyväksyttäväksi, koska se vaatii vielä hiomista. Edessä siintävän arviointiprosessin tulos on kaikille vielä täysin avoin, mutta Operan julkisuuskikkailulla pyritään varmasti vaikuttamaan Applen suuntaan. Nähtäväksi jää, miten Operan iPhone-valloituksen lopulta käy.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Tästä suomennoksesta puuttuu mielestäni se isoin miinus, eli pinch zoomin puute ja mun mielestä se on sitä myöten selvä, itse en ainakaan juurikaan muuta zoomia käytä, enkä myöskää kaipaa iphonen omaan selaimeen muuta lisää kuin selaimessa fullscreen näkymää. Harmi jos tää joskus on oikeesti iphonelle saatavissa ja on todellaki niin hyvä mitä lupaa ja oikeastaan ainoa vika ja iso vika onkin pinch zoomin puute

Kommentointi on suljettu!