Samsung Beam yhdistää Androidin ja projektorin

Korealaisvalmistaja Samsungin julkistuksiin bada-pohjaisen Waven lisäksi kuului Barcelonan MWC:ssä Beam-malli, joka pyörittää Google Android 2.1 -käyttöjärjestelmää. Puhelin erottuu massasta sisäänrakennetulla projektorillaan sekä uudella TouchWiz 3.0 -käyttöliittymällä, joka lanseerattiin Wave-julkistuksen yhteydessä.

Samsung Beamin näyttö perustuu valmistajan hehkuttamaan Super AMOLED -tekniikkaan, joka tekee näytöstä kirkkaamman ja estää tehokkaasti heijastuksien muodostumisen. Kokoa kosketusnäytöllä on mukavat 3,7 tuumaa ja tarkkuus yltää nykyisille huippupuhelimille tyypilliseen 480 x 800 pikseliin.

Uutuus on kaikin puolin viimeisen päälle hiottu älypuhelin. Projektorin ja suuren näytön lisäksi mukaan on pakattu kahdeksan megapikselin automaattitarkenteinen kamera, joka kykenee tallentamaan 720p-tason videokuvaa. Hyvät multimediaominaisuudet taataan tukemalla useita formaatteja kuten DivX- ja XviD-tiedostoja.

Muista ominaisuuksista vastaavat HSDPA, HSUPA, WiFi, GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka ja 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Virtapuolesta huolehtii 1800 mAh:n akku, joka tarjoaa 3G-verkossa 22 päivää valmiusaikaa ja 7,8 tuntia puheaikaa.

Samsung Beam saapuu valituille markkinoille kesällä. Korealaisvalmistajan mukaan puhelinta ei olla näillä näkymin tuomassa Pohjoismaihin.

Lähteet: SoftPediaelectronista