Kosketusnäyttöpuhelinten selaimet laajassa testissä

Mobiilimaailman tunnetuimpien verkkosivustojen joukkoon kuuluva GSMArena on toteuttanut kattavan kosketusnäyttöpuhelinten verkkoselaimia käsittelevän testin. Mukana on todella laaja joukko puhelimia ja eri selaimia, joista esimerkkinä mainittakoon Apple iPhone 3GS, Nokia N900, HTC HD2 ja Palm Pre.

Artikkelissa käydään läpi selainten toiminnallisuuksien lisäksi niiden nopeutta useilla eri testeillä. GSMArena kertoo kuvanneensa testit videolle, jotta latausajat pystyttiin määrittämään mahdollisimman tarkasti. Sivut ladattiin jokaisella selaimella 4-5 kertaa ja lopputuloksiin liitettiin paras tulos. Mielenkiintoa lisäämään mukaan otettiin puhelinten rinnalle Asus Eee PC 900A -miniläppäri, jossa pyöritettiin FireFox 3.5 -selainta.

Sivujen latausnopeudessa ylivoimaiseksi nousi Opera Mini 4.2, joka yhdessä iPhone 3GS:n kanssa päihitti jopa mukana olleen minikannettavan. Nopeimpien joukkoon lukeutuivat niin ikään N900, HD2 (IE 6) ja Pre, jotka alittivat testissä 10 sekunnin rajan. Sivujen lataamisessa ylivoimaisesti heikoin oli Symbian S60 -pohjainen Samsung i8910 Omnia HD, jolla sivujen avaaminen kesti lähes kaksi kertaa kauemmin saman alustan Nokia 5800 XpressMusiciin verrattuna.

Kokonaisuudessaan artikkeli tuloksineen on luettavissa täältä.

1 kommentti

  1. Toivottavasti se vain otettiin huomioon, että N900 ei lataile mitään mobiilisivuja, vaan samat sivut mitä näet kun tietokoneella vierailet sivustolla. Ja silti vain n.1,5s iPhonea hitaampi. Niin ja se Flash tuki …

Kommentointi on suljettu!