Sony Ericssonin johtaja: Google pyysi meitä valmistamaan Nexus Onen

Sanoista Nexus One tulee heti mieleen Google ja HTC, jotka rakensivat hakukonejätin ensimmäisen puhelimen läheisessä yhteistyössä. Tilanne voisi olla kuitenkin hyvin erilainen, jos on uskominen Sony Ericssonin toimitusjohtajan tuoretta lausuntoa ruotsalaislehdistölle.

Bert Nordberg kertoi (Google-kännös) sydsvenskan-verkkolehdelle, että Google pyysi alun perin Sony Ericssonia valmistamaan Nexus One -puhelimen. Japanilaisruotsalainen matkapuhelinvalmistaja päätti kuitenkin hylätä tarjouksen, sillä se ei halua toimia alihankkijana. Nordbergin mukaan Sony Ericsson on sitoutunut valmistamaan ja markkinoimaan puhelimia vain ja ainoastaan omalla brändillään.

Yhtiön tilanteen huomioiden ratkaisu kuulostaa jokseenkin erikoiselta. Vaikka Nexus One ei ole suuriin myyntilukuihin päässytkään, niin olisi Sony Ericsson saanut tonneittain hyvää julkisuutta. Tuskin yhteistyö olisi myöskään tehnyt pahaa yhtiön tulokselle, joka on ollut pakkasella jo useita vuosineljänneksiä peräkkäin.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Ei tähän muuta voi sanoa kuin että typerykset! Tällaisista periaatteista voi ihan hyvin pitää kiinni jos on talous hyvällä pohjalla ja muutenkin on vakiintunut/noususuuntainen asema markkinoilla. SE:llä ei olisi tähän kyllä ollut varaa. Talous kuralla ja markkinaosuus laskee.

    Ja voi hyvinkin olla niin että X10 ei tule myymään niin hyvin kuin alunperin olisi voinut kuvitella. Johtuen ihan vaan siitä, että ei ole SE saanut hyvässä kohtaa markkinoille. Ennen joulua olisi ollut hyvä tilanne markkinoille tuloon, mutta nyt on jo esim. Nexus One markkinoilla joillain alueilla, joka varmasti vie asiakkaita. Nexus Onessa on pienempi näyttö, mutta muuten on parempi: AMOLED-näyttö, RAMia tuplat, Android 2.1 heti kättelyssä… Itse en ainakaan ostaisi enää X10.

    Yllätys, yllätys… Sony Ericsson ryssi taas. Niinhän on käynyt aikaisempienkin huippumallien kanssa.

Kommentointi on suljettu!