Video: Nokia ja Intel puhuvat uudesta MeeGo-alustasta

Johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia ei lanseerannut uusia matkapuhelimia Mobile World Congress 2010:ssä, mutta kertoi kiehtovasta yhteistyöstä piirivalmistaja Intelin kanssa. Yhtiöt ilmoittivat lyövänsä Linux-pohjaiset mobiilijärjestelmänsä yhteen ja jatkavansa kehitystä uuden MeeGo-nimen alla.

MeeGo on avoin mobiilialusta, jonka hallinnasta ja ylläpidosta vastaa Linux Foundation. Nokia ja Intel korostavat, että MeeGo on avoin kaikille. Laitevalmistajat voivat ottaa sen käyttöön ilmaiseksi ja halutessaan myös osallistua sen kehitykseen. Kehitys tapahtuu avoimeen lähdekoodikehitykseen perustuvan mallin mukaisesti, jonka kehutaan tekevän alustan etenemisestä suoraviivaisempaa.

Käytännössä MeeGo yhdistää samaan pakettiin Nokian Maemon ja Intelin Moblinin. Uusi järjestelmä rakentuu Moblinin ytimestä ja Maemon Qt-kehitysympäristöstä, joka tulee olemaan myös osa Symbian^4-alustaa.

Yhdistymisen myötä Maemo jää brändinä kokonaan historiaan, kertoo Nokian Maemo Devices -yksikön Quim Gil virallisella Maemo-keskustelupalstalla. Markkinoilla ei siis koskaan nähdä Maemo 6:sta, jonka piti olla Nokia N900:ssa pyörivän viitosversion seuraaja.

Ensimmäiset MeeGo-laitteet virtaavat markkinoille vuoden 2010 loppupuoliskon aikana. Nokialta MeeGo-pohjaisia puhelimia nähtäneen kuluvana vuonna vain yksi.

Lähde: Nokia Conversations