Nokian NFC:llä varustettua 6216 classic -mallia ei nähdä koskaan markkinoilla

Suomalainen matkapuhelinvalmistaja Nokia on NFC World -verkkosivuston mukaan päättänyt peruuttaa viime vuoden huhtikuussa esitellyn 6216 classic -mallin saapumisen markkinoille. Puhelimen piti alkuperäisen suunnitelman mukaisesti rantautua kauppoihin jo vuoden 2009 kolmannen neljänneksen aikana, mutta näin ei koskaan käynyt.

Mielestämme käyttökokemuksen taso ei ollut tarpeeksi korkealla. Olemme kuitenkin edelleen sitoutuneita NFC-tekniikkaan, jonka tulevaisuus näyttää erittäin positiiviselta”, kommentoi asiaa Nokian Mark Selby.

Nokia 6216 classic olisi toteutuessaan ollut maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan kolmas Near Field Communication (NFC) -teknologialla varustettu puhelin. Se erosi aikaisemmista malleista uudella SWP-tekniikalla, joka mahdollistaa NFC-palvelun sisällyttämisen SIM-korttiin. Näin operaattorit kykenisivät rakentamaan tarvittavan sisällön suoraan SIM-kortille.

NFC-tekniikan hyödyt ovat erityisesti mobiilimaksamisen puolella. Sen myötä puhelin voisi toimia luottokortin korvikkeena ja kauppaostoksien maksu onnistuisi puhelinta päätelaitteen edessä vilauttamalla.

Yhtiö kehottaa NFC-puhelinta kaipailevien asiakkaiden kääntävän katseensa 6212 classic -mallin suuntaan, jonka saatavuus jatkuu edelleen. Uusia projekteja on Selbyn mukaan käynnissä, mutta tarkkoja päiviä esimerkiksi ensimmäisen kaupallisen SWP-puhelimen suhteen ei ole lyöty lukkoon.

Lähde: Engadget