100 euron Symbian-älypuhelimia markkinoille tänä vuonna

Älypuhelinten hinnanlasku ei yllätä enää ketään. Matkapuhelinvalmistajat ovat jo pitkään puskeneet markkinoille toinen toistaan edullisempia älypuhelimia, joilla pyritään houkuttelemaan kehittyneempien kännyköiden ääreen entistä suurempia asiakasmassoja.

Kuluvan vuoden aikana maailman suosituin älypuhelinalusta Symbian valloittaa 100 euron hintaluokassa olevat puhelimet. ”Tänä vuonna tulemme näkemään pari kyseiseen hintatasoon sijoittuvaa tuotetta”, kertoi Symbian-säätiön johtaja Lee Williams Reutersille.

Parhaillaan Nokian edullisimmat Symbian-puhelimet kustantavat noin 120-130 euroa ilman operaattoreiden alennuksia. Tulevat hinnanalennukset mahdollistuvat suurempien tuotantomäärien ja komponenttipuolella tehtävien innovaatioiden ansiosta.

Edullisten älypuhelinten perässä juoksevat eritoten operaattorit, jotka uskovat pystyvänsä niillä pienentämään omaa alennustaakkaansa. Samalla operaattoreiden silmissä kiiltää suurempi älypuhelinkäyttäjien joukko, jolle voidaan helpommin myydä datapaketin kaltaisia lisäpalveluita.

Lähde: Reuters

2 kommenttia

  1. Minusta tämä on aivan oikean suuntaista kehitystä. Älypuhelinten ei pidä olla vain jotain eliittileluja, joita ostaa vain ne jotka on valmiita maksamaan vempaimista kuinka paljon tahansa. Halvat hinnat abntaa pienitulosillekin mahdollisuuden hankkia älypuhelimia. Lisäksi halpoja älypuhelimia ostaa nekin, jotka ei ostaisi kalliimpia älypuhelimia vaikka olisi varaakin. Tällä tavalla saadaan pienitulosetkin älypuhelinten tarjoamien palvelujen piiriin ja toisaalta suurempitulosten kiinnostus kalliimpiakin älypuhelimia kohtaan lisääntyy. Kun kerran on päässyt älypuhelimien makuun niin kaliimmat ’lypuhelimet alkaa houkutella.

    1. Niin ja myös näin softakehittäjän kannalta älypuhelinten alenevat hinnat on hyvä asia, se kun kasvattaa sovellusmarkkinoita merkittävästi.

Kommentointi on suljettu!