Alkuperäinen Photoshop pyörii Applen iPhonessa

Kuvankäsittelijöiden ja graafikoiden suosiossa olevan Adobe Photoshop -sovelluksen ensimmäisen virallisen version julkaisusta on kulunut jo 20 vuotta. Kahden vuosikymmenen aikana sovellus on kehittynyt huikeasti ja muodostunut samalla oman alansa standardiksi, jota käytetään muun muassa kuvien manipulointiin ja verkkosivustoilla olevien grafiikoiden suunnitteluun.

Juhlan kunniaksi Adobe palaa alkuperäisen version juurille julkaisemalla Photoshop 1.0:n uusintapainoksena Applen iPhonelle. Merkkipaalun kunniaksi tehty sovellus ei ole julkisesti saatavilla, sillä sitä jaettiin vain Photoshop 20th Anniversary Event -tapahtuman osanottajille.

Sovelluksen kehitystä johti alkuperäiseen Photoshop-tiimiin kuulunut Russell Brown, jonka titteli yhtiössä on nykyisin Senior Creative Director. Apuna työssä oli Ansca Mobilen Corona SDK, jota hyödynnettiin ensimmäisen Photoshop-version rakentamisessa iPhonelle.

Vaikka nyt esittelyssä olevaa versiota ei pääse itse kokeilemaan, voi App Storesta käydä lataamassa Photoshopin virallisen mobiiliversion, joka on täysin ilmainen. Ennen latausta kannattaa katsastaa MobiiliBlogin videotesti aiheesta.

Lähde: Gizmodo