Google Goggles kääntää tulevaisuudessa kuvatun tekstin toiselle kielelle

Kuvilla tehtävät verkkohaut ottivat viime vuoden lopulla huomattavan askeleen eteenpäin, kun Google esitteli markkinoille testivaiheessa olevan Google Goggles -palvelun. Se on matkapuhelimille suunnattu sovellus, joka mahdollistaa Google-hakujen tekemisen puhelimen kameralla napsituilla kuvilla. Tässä vaiheessa palvelua pääsee kokeilemaan ainoastaan uudemmilla Android-puhelimilla, joista löytyy vähintään käyttöjärjestelmän 1.6-versio.

Google Gogglesissa keskeisessä roolissa oleva kuvien analysointitekniikka aiotaan tulevissa versioissa valjastaa käännösominaisuutta varten. Tarkoituksena on tehdä mahdolliseksi tekstin kääntäminen suoraan kuvista useille eri kielille. Ominaisuuden ansiosta esimerkiksi varoituskylttien tekstit ja ruokalistat voisi kääntää lomamatkalla niin sanotusti lennossa.

Uutta ominaisuutta ei ole lisätty vielä julkisesti saatavilla olevaan Google Goggles -sovellukseen, mutta sen toimintaa pääsee tarkastelemaan jutun lopussa olevalla videolla. Siinä hakukonejätin listoilla työskentelevä Eric Schmidt demonstroi tulevaa toimintoa käytännössä.

Lähde: Google Mobile Blog

6 kommenttia

  1. iPhonelle löytyy app storesta Babelshot-niminen appsi, joka tekee saman. Pientä epätarkkuutta toki tekstin tunnistamisessa, kääntäminen google translaten kautta.

  2. Googlen Googgles ei kyllä ollut ensimmäinen tuon tyyppinen palvelu. Nokialla on ollut point nd Find pajon pidempään kuin Googlella Goggles.

      1. Tuo siis liittyen kuvilla tehtäviin verkkohakuihin.

      2. Tunnistaako se muut kuin 2D-viivakoodit? Onko se yhtä laaja ja nopea ja helppokäyttöinen kuin Googlen palvelu? Enpä usko. Eilen tuli kokeiltua eikä mitään osannut tunnistaa.

Kommentointi on suljettu!