SK Telecomin kehittelemä SIM-kortti sisältää suorittimen, muistin ja käyttöjärjestelmän

Korealainen teleoperaattori SK Telecom esitteli vuoden 2010 Mobile World Congress -messuilla täysin uudenlaisen SIM-kortin, joka sisältää suorittimen, käyttömuistin, tallennustilan ja Google Android -käyttöjärjestelmän. Idea on yhdenlainen näkemys tulevaisuuden mahdollisesta kehityksestä, vaikka korealaisoperaattori ei tällä hetkellä suunnittele yhdistelmäkortin tuomista markkinoille.

SK Telecomin konsepti näyttää joka tapauksessa todella mielenkiintoiselta. Sen perusajatus on, että käyttäjän kaikki tiedostot käyttöjärjestelmää ja sovelluksia myöten tallennetaan SIM-kortille. Parikseen tämä ihmekortti tarvitsee luonnollisesti isäntälaitteen, joka voi olla esimerkiksi matkapuhelin tai miniläppäri.

Korealaisoperaattorin idea mahdollistaisi käyttäjän tietojen helpon siirtämisen laitteesta toiseen. Koko työpöytäympäristö sijaitsee SIM-kortilla, joten henkilökohtaisen datan siirtely on yksinkertaista. Konseptin kerrotaan toimineen varsin vakuuttavasti Barcelonassa esillä olleissa demolaitteissa.

Lähde: Engadget

6 kommenttia

 1. Ööh, nyt en kyllä ihan heti näe mikä on se etu SIM-kortin tallennustilana käyttämisen etu verrattuna normaaliin muistikorttiinm.

  1. Olet aivan oikeassa. Ainoastaan Nokian kehittelemissä softissa ja rautapohjaisissa uusissa ”innovaatioissa” on kaikki hyvää.

   Hyi hyi muut valmistajat.

 2. Ööh, nyt en kyllä ihan heti näe mikä on se SIM-kortin tallennustilana käyttämisen etu verrattuna normaaliin muistikorttiinm.

  1. Etu on varmaankin se, että kun kaikki käyttiksen info on simkortilla, niin samalla kun siirtää simkortin puhelimesta toiseen, siirtyy myös asetukset yms. käyttöjärjestelmän tauhka tjsp. Muistikorttiin verrattuna ei kai ole niin paljon etuja, mutta onhan se tietty kätevä noinkin.

   1. No mutta ihan yhtälaillahan ne asetukset voi olla muistikortilla. Muistikortille voisi halutessaan tallentaa vaikka koko käyttiksen. Puhelimen pitää toki sitä tukea, mutta niinhän pitää tommosn SIM-kortin tapauksesakin.

    ja mitä tulee tohon SIM-kortin prosessoriin, niin se tuskin voi kovin kummonen olla jo ihantilanpuutteen vuoksi.

 3. No mielestäni tämä on lähinnä SIM-kortin luonnollinen kehitysaskel.

  Otamme itsestäänselvyytenä, että puhelinta vaihtaessa SIM-kortin mukana tulee tietyt tiedot. Kaikki ei aina tule, koska SIM-kortin muisti on erittäin rajallinen ja sehän suunniteltiin 10-15v sitten tehdyille puhelimille. Tämä uusi teknologia tarjoaa että saat myös tiedostot ja todennäköisesti myös viestit ja asetukset mukanasi puhelimesta toiseen.

Kommentointi on suljettu!