Apple App Storen uudistuneet säännöt kieltävät paljaan pinnan – yli 5000 sovellusta ulos

Applen surullisenkuuluisa sensuuri on jälleen iskenyt App Store -ohjelmistokauppaan. Yhtiön hiljattainen linjanmuutos säännöissä kieltää palvelusta sovellukset, jotka sisältävät seksuaalista materiaalia kuten esimerkiksi kuvia vähäpukeisista naisista tai miehistä.

Yhtiön toimet ovat saaneet jälleen aikaan kritiikkiä, sillä uudet säännöt koskevat myös jo palveluun päässeitä sovelluksia. Tietojen mukaan App Storesta onkin saanut lähteä jo yli 5000 nimikettä, jotka Applen mielestä sisältävät liian paljasta pintaa. Tästä eteenpäin kyseiseen kategoriaan kuuluville sovelluksille näytetään ovea jo niiden yrittäessä App Storeen.

Kohu lähti tällä kertaa käyntiin Wobble iBoobs -nimisestä sovelluksesta, joka vedettiin yllättäen ilman varoituksia pois App Storesta. Sovellus ei varsinaisesti sisällä seksististä materiaalia, sillä se perustuu käyttäjän lataamiin kuviin ja niiden manipulointiin. Applen mielestä tämä oli kuitenkin liikaa ja Wobble iBoobs sai lähteä.

ChilliFresh-verkkosivuston toimitus kertoo käyneensä uusista säännöistä viestien vaihtoa Applen kanssa. Niiden mukaan kaikenlaiset paljasta pintaa sisältävät sovellukset tullaan hylkäämään App Storesta. Tällaista materiaalia ovat muun muassa bikineihin pukeutuneet naiset ja alastomuuteen viittaavat siluetit.

Lähde: MobileCrunch

3 kommenttia

  1. Bikinikuvia saa kyllä olla kadullakin, mutta ei näköjään AppStoressa. Ei mitään järkeä. Surullista tuo jenkkien sensuuri. PG-13 leffoissakin saa tappaa porukkaa reippaasti (kunhan verta ei pahasti näy), mutta heti kun näkyy tissit tai sanotaan f-word yli 2 kertaa (tjsp) niin lyödään R:ää.

  2. Aijjai Applella varmasti kyllä kirotaan toisaalta sitä, että hyvä rahanlähde ei ole enää olemassa. Onhan se tiedossa millaisia summia aikuisviihteestä firmat keräävät, varsinkin nettiympäristöistä.

  3. Hyvä Apple! Tämän firman johtoporras on lukenut Raamattua, kun siveettömyys on pannassa App Storessa. Niinhän se on, että pornokuvienkin katselu on synti.

Kommentointi on suljettu!