Kosketusnäyttö, Android ja Swype yhdistyvät uudessa Motorola QUENCH -puhelimessa

Barcelonan mobiilimessujen tunnelmiin palataan MobiiliBlogissa Motorolan uuden QUENCH-puhelimen myötä, joka vilahti MWC-humussa täysin toimituksen ohi. Kyseessä on amerikkalaisvalmistajan kahdeksas Android-puhelin, jota myydään USA:n markkinoilla nimellä CLIQ XT operaattori T-Mobilen yksinoikeudella. Eurooppaan QUENCH-nimellä saapuva puhelin rantautuu kuluvan neljänneksen aikana.

Puhelimesta löytyy 3,1 tuuman HVGA-tason kosketusnäyttö, HSDPA, WiFi, A-GPS, Bluetooth, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera LED-salamalla. Käyttöjärjestelmänä toimii ainakin aluksi vanhahtava Android 1.5, jonka päällä on yhtiön sosiaalisia palveluita tukeva MOTOBLUR-käyttöliittymä.

Ohjelmistopuolen kohokohtiin kuuluu aivan ehdottomasti Swype-tekstinsyöttötekniikka, joka on nyt ensimmäistä kertaa osana Android-puhelinta. Se on näpyttelyn sijaan yhden sormen liu’uttamiseen näytöllä tukeutuva tekniikka, joka nopeuttaa kirjoittamista erityisesti yhdellä kädellä. Lisää Swypestä tietoa löytyy täältä.

Lähteet: Motorola & UnwiredView