LG:llä ei aikomusta kehittää omaa älypuhelinalustaa

Pronssitilaa maailman matkapuhelinmarkkinoilla hallitseva LG ei aio seurata toisen korealaisvalmistajan Samsungin jalanjälkiä oman älypuhelinalustan kehittämisessä. Yhtiön matkapuhelinosaston johtajistoon kuuluva Scott Ahn kommentoi medialle, että LG:llä ei ole aikomusta kehittää omaa käyttöjärjestelmää älypuhelimille ainakaan seuraavan parin kolmen vuoden aikana.

Korealaisvalmistaja aikoo keskittyä älypuhelimissaan Windows Phone 7 Series– ja Google Android -alustoihin. Tältä osin suurempia muutoksia ei yhtiön strategiassa ole siis odotettavissa. Uudenkarhea MeeGo-alusta tulee myös näyttelemään jonkinlaista roolia LG:n tulevassa mallistossa. Siihen perustuvia puhelimia on odotettavissa ainakin yksi, joka on massiivisella 4,8 tuuman näytöllä varustettu GW990.

Markkinoille on viime vuosina virrannut useita uusia käyttöjärjestelmiä, jotka ovat kiristäneet kilpailua. Kaikkien valmistajien yleisessä käytössä ovat muun muassa Symbian, Windows Phone, Google Android ja MeeGo. Lisäksi markkinoilla on useita valmistajien omia alustoja kuten Applella iPhone OS, Samsungilla bada ja Palmilla webOS. Näin ollen LG:n ratkaisu kuulostaa varsin järkevältä, koska loputtomasti tilaa markkinoilla uusille järjestelmille ei yksinkertaisesti ole.

Lähde: Boy Genius Report