Firefox Google Androidille loppuvuodesta, Windows Mobile -version tulevaisuus epävarma

Alkuvuodesta 2010 Maemo 5 -alustalle saapunut Firefox-verkkoselain tullaan näkemään tuoreimpien arvioiden mukaan Google Androidilla kuluvan vuoden lopulla. Varovaisen arvion aikataulusta uskalsi antaa Mozillan mobiiliosaston varajohtaja Jay Sullivan, joka kommentoi Androidia loistavaksi valinnaksi säätiön verkkoselaimelle.

Selaimen käännöstyötä on hidastanut Sullivanin mukaan Androidin Java-pohjaisuus, sillä Firefox on rakennettu C- ja C++ -koodikielillä. Ongelma ratkesi vasta viime vuoden lopulla kun Open Handset Alliance julkaisi NDK-työkalun (native development kit), jonka ansiosta sovelluksien sisällä voidaan ajaa natiivia koodia.

Samalla kun Mozillan suunnitelmat Google Androidin osalta selkeytyvät, on tilanne Microsoftin mobiilialustan suhteen muuttunut täysin uuden Windows Phone 7 Series -julkaisun myötä. Säätiön tuleekin nyt harkita, haluaako se keskittyä nykyiseen 6.5-versioon vai loppuvuodesta saapuvaan seiskaversioon, selventää Sullivan. Firefoxista on julkaistu Windows Mobile 6.x:lle Alpha-versioita, mutta syksyn jälkeen sen edistymisestä ei ole juurikaan kuulunut mitään uutta.

Lähde: Boy Genius Report