Google Shopper auttaa säästämään kauppareissulla

Hakukoneyhtiö Google on tuonut Android-alustalle ilmaisen Google Shopper -sovelluksen, jota voisi kuvailla jokaisen kivijalkamyymälän kauhuksi. Se on tuotehakuihin erikoistunut sovellus, joka yhdistää pakettiin kuvantunnistuksen, äänihaun ja hintavertailun.

Google Shopper tähtää kasvavaan trendiin, jossa kuluttajat käyvät katsastamassa kiinnostavat tuotteet kaupassa, mutta tekevät lopulliset ostokset verkossa edullisempaan hintaan. Uutuussovellus pyrkii auttamaan tässä kertomalla tuotteesta lisätietoa esimerkiksi viivakoodista otetulla kuvalla. Haut onnistuvat niin ikään itse tuotteesta napatulla kuvalla tai äänihaulla, joka sekin säästää turhalta näpyttelyltä.

Shopper näyttää käyttäjälle muun muassa tuotteeseen liittyviä arvosteluita ja hintavertailuja. Löydöksiä pystyy tallentamaan muistiin ja jakamaan kavereille muun muassa Twitteriin ja Facebookiin.

Alla olevan esittelyvideon lisäksi Google Shopperista löytyy lisää tietoa osoitteesta google.com/mobile/shopper.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

  1. Tollanen palvelu tarvitsee tuekseen kattavan tuoteviikakooditietokannan. Tietokannassa pitäs olla myös tuotteiden tuotetiedot. Lisäksi tarvittaisiin tietokanta, johon kaupat päivittäisi myymiensä tuotteiden hinnat. Tälläsiä tietokantoja ei suomesta löydy ainakaan julkisena.

   Minä itseasiassa tuossa pari vuotta sitten mieti, että haluaisin tehdä Symbianille sovelluksen joka tukisi Suomea. Ideana oli, että ainakin aluksi käyttäjä syöttäisi viivakoodia vastaavan numerokoodin sovellukseen ja kännykkä hakisi netistä tuotteebn tiedot. Idea syntyi siitä, kun itselläni on heikot suilmät ja monesti esim ruokakaupassa on hankala lukea tuoteselosteita pakkauksista. Lisäksi toki mieleen tuli myös ajatus hintavertailusta.

   Nuuskin sillon nettiä ja minä en ainakaan löytänyt ainuttakaan sellasta julkista kattavaa viivakooditietokantaa, josta olisi Suomesa myytäviä tuotteita löytynyt. barcodepedia on yksi joka tuli vastaan, mutta siitä ei kyllä ole mihinkään. Suomess ei myöskään ole mitään yleistä palvelua, johon kaupat päivittäisi hinnat ja jonka avulla voisi tehdä vertailuja.

   Olisi hienoa, jos tukut julkaisisi julkisen tietokannan, jossa viivakoodit yhdistettäisiin tuotteisiin ja niiden kuvauksiin. Tuottesita olisi tietokannassa tiedot valmistajasta aina esim elintarvikkeiden tuoteselostustietoihin. Lisäksi olisi hienoa, jos olisi jokin julkinen keskitetty palvelu mihin kauppojen hinnat päivittyisi vaikka automaattisesti aina kun ne muuttaisi hintojaan. Sitten voisi vaikka makkaran viivakoodin perusteella saada makkaran speksit ja hintavertailutiedot.

   Tietty tommonen vaatisi ison tietokantahässäkän, mutta silti toivon että joskus tommonen vielä on käytettävissä.

 1. iPhonelle tuollaisia on ollut saatavilla moonta kuukautta. Tosin tunnistavat vain jenkkilän hinnat ja hakevat vastaavia tuotteita amazonista.

  Muistan myös nähneeni viivakoodilukijan Symbian-kännykälle jo vuonna 2004.

Kommentointi on suljettu!