Nokia Explore and Share -konsepti hyödyntää mystistä tiedonsiirtotekniikkaa

Langattoman tiedonsiirron merkitys matkapuhelimissa kasvaa kiihtyvällä tahdilla. Puhelimiin ladataan jatkuvasti suurempia tiedostoja, joiden siirtäminen nykyisillä tekniikoilla vie useimmiten turhan paljon aikaa. Bluetooth 3.0 tuo ongelmaan hieman helpotusta, mutta sen yleistymistä saadaan odottaa vielä tovi, sillä markkinoille on esitelty vasta yksi tekniikkaa tukeva puhelin, joka on Samsung Wave.

Nokia Research Centerissä on paneuduttu käyttäjien kasvaviin tarpeisiin kehittämällä kiinnostava Explore and Share -konsepti. Siinä yhtiö hyödyntää uutta tekniikkaa, jonka tarkempia tietoja ei paljasteta. Sen nopeus on joka tapauksessa varsin vakuuttavaa, nimittäin yhden musiikkialbumin siirtäminen puhelimeen kestää ainoastaan vaajat kymmenen sekuntia.

Yllä nähtävän idean lisäksi Nokian tutkimuskeskuksesta on lähtenyt hiljattain myös toinen konsepti, joka tunnetaan nimellä Nokia Radar. Siinä yhtiö käyttää nopeustutkista tuttua teknologiaa puhelimen käytettävyyden laajentamisessa.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Mitenköhän toi on noin kamalan nopee.. Jos toi on vakio N900 tää on jotain mullistavaa ja mahatavaa. Tollaset nopeudet ku sais kotii 🙂

Kommentointi on suljettu!