Samsung: 1000 bada-sovellusta vuoden 2010 aikana

Elektroniikkavalmistaja Samsungin tavoitteena on saada tuoreelle bada-alustalle vähintään 1000 sovelluksen valikoima vuoden 2010 loppuun mennessä. Yhtiö uskoo alustan vetovoimaan, sillä Samsung on maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja ja badan volyymi markkinoilla tulee olemaan suuri.

Korealaisvalmistaja kertoo jakaneensa kehitystyökalun yhteistyökumppaneilleen etukäteen. Yleisesti se julkaistaan maaliskuun aikana, jolloin kaikki halukkaat pääsevät kehittämään badalle sovelluksia.

Mobile World Congress 2010 -messuilla esitelty Samsung Wave on yhtiön ensimmäinen bada-puhelin. Valmistajan tavoitteena on myydä huhtikuussa markkinoille rantautuvaa Wavea kuluvana vuonna 10 miljoonaa kappaletta. Se tarkoittaisi hieman reilua miljoonaa myytyä puhelinta kuukautta kohden, joka on kohtalaisen kova tavoite malliston kärkipäähän sijoittuvalle laitteelle.

Samsung Wave on 3,3 tuuman Super AMOLED -kosketusnäytöllä varustettu puhelin. Sen ominaisuuksia ovat yhden gigahertsin suoritin, HSPA, WiFi, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka, viiden megapikselin kamera ja uuden sukupolven Bluetooth 3.0.

Lähteet: UnwiredView & Total Telecom