Applen ja Googlen ohjelmistokaupat markkinoiden suurimmat

Applen App Store– ja Googlen Android Market ovat suvereenisti matkapuhelinmarkkinoiden suurimmat ohjelmistokaupat, käy ilmi Distimon tuoreesta raportista. Tutkimusyhtiön luvut perustuvat julkisesti saatavilla olevaan dataan ja kehittäjiltä kerättyihin lukuihin.

Markkinoiden voittamattomana ykkösenä jatkaa sovellusten määrässä mitattuna Apple, jonka App Storesta löytyy jo reilut 150 000 nimikettä. Selvänä kakkosena tulee karvan verran alle 20 000 sovelluksella Android Market, jonka kehittäjät ovat App Storen ohella selvästi ottaneet omakseen. Kolmannelta sijalta löytyy Nokian Ovi Store, joka on puhelinten levinneisyydestä huolimatta houkutellut valikoimiinsa varsin vaatimattomat 6100 sovellusta.

Kasvunopeudessa mitattuna samat kauppapaikat jatkavat kärjessä. Joulukuusta tammikuuhun Apple App Store keräsi 13 865 uutta sovellusta. Android Market kasvoi samassa ajassa 3005 uudella sovelluksella ja Nokian Ovi Store sai valikoimiinsa 734 uutta nimikettä.

Maksullisia sovelluksia on Distimon raportin mukaan kaikkein eniten Ovi Storessa, jonka sisällöstä ainoastaan 15 prosenttia on ilmaista. Android Market on tällä alueella selvä ykkönen, nimittäin sen sovelluksista 57 prosenttia on täysin ilmaisia. App Storen osalta rahaa vaatii 75 prosenttia koko tarjonnasta.

Mielenkiintoinen yksityiskohta tutkimusyhtiön tilastoissa koski sovellusten sijoittumista eri kategorioihin. App Storen valikoimasta huimat 58 prosenttia on pelejä. Sen jälkeen suosituin kategoria on viihde, johon sijoittuu 18 prosenttia sovelluksista. Nokian kauppapaikan suosituin osasto on personointi, joka kattaa 40 prosenttia tarjonnasta. Perässä tulee musiikki 15 prosentin osuudella.

Raportti on kokonaisuudessaan luettavissa Distimo-yhtiön blogista.

1 kommentti

  1. Eli kiva huomata, että omasta androidin marketista uupuu 43% ohjelmista, koska täällä ei ole mahdollista hakea maksullisia…kivaa :S

Kommentointi on suljettu!