Ensimmäinen Windows Phone 7 Series -puhelin paljastettiin

Microsoftin Aaron Woodman on vilauttanut ensimmäistä Windows Phone 7 Series -puhelinta Engadget-verkkosivuston toimitukselle. Kyseessä on korealaisen LG:n valmistama puhelin, josta löytyy kosketusnäyttö ja nelirivinen QWERTY-näppäimistö. Uutuudesta ei paljastettu vielä paljoakaan, mutta muutamia havaintoja siitä voidaan tehdä jo pelkästään kuvien perusteella.

Puhelinta kuvaillaan ainoastaan karvan verran iPhonea ja Nexus Onea paksummaksi. Siitä löytyy WP7S-alustan vaatimat koti-, takaisin- ja hakupainikkeet sekä erillinen kameranäppäin. Muita huomionarvoisia seikkoja ovat salamavalo, viiden megapikselin kamera ja ylhäälle sijoitettu 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Enempää tästä varhaisessa prototyyppivaiheessa olevasta uutukaisesta ei tiedetä. Nähtäväksi jää, kuinka paljon tuotantomalli lopulta muistuttaa kuvissa esiintyvää puhelinta. Ensimmäisten Windows Phone 7 Series -puhelinten odotetaan rantautuvan markkinoille loppuvuodesta.

Lähde: Engadget

5 kommenttia

 1. Tuo kyllä vakuuttaa form factoriltaan, toivottavasti tulevaisuuden qwerty-puhelimet yltävät samaan. Tarkoitan tässä lähinnä ohuutta ja näppäinten asettelua.

 2. WP7-puhelimia on luvannut markkinoille jo useampi valmistaja ja tulemme näkemään hyvinkin erilaisia puhelimia, joissa kuitenkin kaikissa on kehittynyt rauta. HW-platan yhtenäistäminen ei näköjään estä valmistajien innovointia. Luvassa on mukavia yllätyksiä…

 3. Harmi vain, että laitteita on odotettavissa vasta siellä loppuvuodesta. Itselläni on kyllä edessä kuukauden sisällä puhelimen uusiminen.

  Sattuuko muuten Veskulla olemaan tietoa, onko WP7S:ssä mahdollisesti tulossa suomen kieli mukaan? Paha varmaankin sanoa näin aikaisessa vaiheessa, mutta kun ei ole pahemmin tullut Windows Mobileen tutustuttua. Puhuuko siis edes nykyinen 6.5 suomea?

 4. WM 6 puhuu kyllä suomea, mutta mikkisofta ilmeisesti on onnistunut tekemään tuon kielen käytön valmistajalle liian kalliiksi. Eri lisenssi eri kielille tjs.

  To puhelin näyttää ihan N900:lta. =/

 5. @Toni. Ei mene ihan noin. Esim. Samsung tarjoaa WM6.5:n kaikilla kielillä. Lisenssi on sama kaikilla kielillä.

  Kyse on lähinnä laitevalmistajan tuotehallinnasta ja siitä syntyvistä kustannuksista.

  WP7:sta ei voi sanoa vielä tässä vaiheessa mitään. Asiat selkityvät lähempänä syksyä. Mutta esim. HTC ei tue suomea, joten todennäköisesti sama tahti jatkuu WP7:ssakin.

Kommentointi on suljettu!