Anssi Vanjoki: Symbian mahdollistaa edulliset älypuhelimet

All About Symbian -verkkosivuston mielenkiintoisen videosarjan kolmannessa osassa Nokian Anssi Vanjoki keskittyy käsittelemään Symbian– ja MeeGo-alustojen tulevaisuutta. Videohaastattelun loppupuolella Vanjoki sivuaa myös nykyistä kilpailuasetelmaa ja antaa kolme tärkeintä mittaria, joilla Nokian menestystä tulisi markkinoilla mitata.

Markkinointijohtajan puheet vahvistavat käsitystä siitä, että Symbian sijoittuu tulevaisuudessa entistä vahvemmin edullisen hintaluokan älypuhelimiin. ”Symbian antaa meille mahdollisuuden luoda tietokoneita muistuttavia laitteita suurille massoille”, sanoi Vanjoki. Yhtiö aikoo viedä Symbian-puhelimia enenevissä määrin kehittyville markkinoille kuten Kiinaan, Intiaan ja Afrikkaan.

MeeGon suhteen Nokialla on hyvin erilaiset suunnitelmat. Tarkoituksena on luoda karttapohjainen käyttöliittymä, joka yhdistää koordinaatit ja IP-osoitteet. Näin saadaan aikaan maailma, joka liittää toisiinsa todellisuuden ja verkossa olevan materiaalin entistäkin tiiviimmin.

Kannattaa käydä vilkaisemassa myös haastattelun ensimmäinen ja toinen osa, jos ne ovat päässeet vilahtamaan ohitse.

Lähde: All About Symbian

1 kommentti

  1. Symbian kisaa tässä suoraan Samsungin Badan kanssa, joka on myös tarkoitettu edullisiin puhelimiin. Badalla ei ole historian taakkaa, mutta Nokialla taas on vahva olemassa oleva markkinaosuus Symbianin kanssa.

    Saa nähdä miten Samsung onnistuu haastamaan alemmassa hintaluokassa.

Kommentointi on suljettu!