Microsoftin Windows Phone 7 Series kattavasti videolla

Jo tässä vaiheessa vuotta voidaan helposti sanoa, että vuoden kuumimpien puheenaiheiden joukkoon kuuluu ehdottomasti Windows Phone 7 Series -käyttöjärjestelmä, jonka Microsoft esitteli Mobile World Congress 2010 -messuilla. Se on ohjelmistojätin seuraavan sukupolven mobiilialusta, johon perustuvia puhelimia alkaa tihkua markkinoille aikaisintaan vuoden 2010 lopussa.

Maailmalla hyvin tunnettu IntoMobile-sivusto onnistui saamaan käsiinsä MWC:ssä Microsoftin edustajan, joka teki vajaan 11 minuutin mittaisen katsauksen uutuusjärjestelmän keskeisimpiin ominaisuuksiin. Esittelykierros kuvattiin videolle ja se on nähtävissä yllä.

Windows Phone 7 Series aloittaa uuden aikakauden Microsoftin mobiilialustan osalta. Sen käyttöliittymä on rakennettu Zune HD:n pohjalta, jonka MobiiliBlogi testasi joulukuussa. Keskeistä roolia näyttelevät live tiles -palikat ja hubs-sovellukset, joiden tarkempi periaate käy ilmi aikaisemmasta uutisestamme. Kannattaa käydä lukaisemassa myös toinen juttumme aiheesta, jossa pohditaan laajemmin WP7S:n merkitystä.

2 kommenttia

  1. Maltan tuskin odottaa, mitä ”nuolen takana” odottaa. Tyyppi videolla sanoi, että siellä on vielä rakennustyöt kesken. 😛

  2. Nuoli vie perinteiseen sovelluslistaan, joka on vaihtoehtoisena näkymänä.

    Alussa mainitaan sub-pixel font rendering. Se saa näytön näyttämään tarkemmalta kuin 800×480, koska fontit renderöidään ja pehmennetään (anti-aliasing) käyttäen RGB-näytön osaväripikseleitä. Käyttöliittymän tekstit ovat hämmentävän pehmeäreunaisia.

Kommentointi on suljettu!