Nokia C5 esiteltiin: edullinen älypuhelin

Suomalainen matkapuhelinvalmistaja Nokia esitteli tänään uuden C5-puhelimen (C5-00), joka perustuu Symbian S60 3rd Edition FP2 -käyttöjärjestelmään. Se on noin 135 euron myyntihintaan sijoittuva älypuhelin, jonka keskeisiksi vahvuuksiksi valmistaja mainitsee kompaktin koon ja laajan tuen sosiaalisille palveluille. Kauppoihin Nokian uutuuspuhelin saapuu huhti-kesäkuun aikana.

Nokia C5:n aloitusnäkymä tarjoaa pääsyn tärkeimpiin yhteystietoihin, sovelluksiin ja tuoreimpiin viesteihin. Osoitekirjasta käyttäjä löytää perinteisten yhteystietomerkintöjen lisäksi myös ystävien Facebook-päivitykset. Ohjelmistopuolen ominaisuuksiin kuuluvat lisäksi Nokia Messaging ja ilmaisen navigoinnin tarjoava Ovi Kartat -sovellus. Facebookin ohella C5:llä pääsee Nokian mukaan helposti käsiksi myös muihin palveluihin kuten MySpaceen.

Puhelimen tehoista vastaa 600 megahertsin suoritin. Nokia C5:n muita ominaisuuksia ovat HSDPA, HSUPA, Bluetooth 2.0 +EDR, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, 3,2 megapikselin kamera ja 2,2 tuuman näyttö, jonka tarkkuus yltää 240 x 320 pikseliin.

Kooltaan C5 on 112 x 46 x 12,3 millimetriä ja se painaa 89,3 grammaa. Nokia lupaa puhelimelleen 3G-verkossa valmiusaikaa 28 päivää ja puheaikaa 4,9 tuntia.