Alpine ja Nokia integroivat Ovi-palvelut autoihin

Autoelektroniikkaan erikoistunut Alpine ja maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia aloittavat yhteistyön. Yhtiöiden tarkoituksena on tarjota matkapuhelimen aiempaa parempi integroituminen auton järjestelmien kanssa. Uutta tekniikkaa kutsutaan nimellä Terminal Mode ja se tullaan näkemään toiminnassa lähitulevaisuudessa.

Uusi tekniikka mahdollistaa matkapuhelimen toimintojen operoimisen turvallisesti auton audiosysteemin ja kosketusnäytön kautta. Perinteisten puhelintoimintojen lisäksi Terminal Moden kautta voidaan käyttää useita puhelimen eri ominaisuuksia kuten navigointia, musiikkisoitinta, säätietoja, sovelluskauppaa ja Nokian Ovi-palveluita. Keskeistä roolia näyttelee Nokian Ovi Kartat -navigointisovellus, joka muuttui hiljattain täysin ilmaiseksi.

Puhelimen yhdistäminen auton laitteistoon tapahtuu joko Bluetooth-yhteydellä tai USB-kaapelilla. Lyhyellä matkalla Bluetooth toimii vaivattomana ratkaisuna, mutta pidemmälle ajomatkalle paremmin sopii USB-liitäntä, koska puhelimen akku latautuu samalla.

Lähteet: Engadget & Alpine

3 kommenttia

  1. Varsin jännää, että nyt vasta joku hoksannu yhdistää kännykän ja auto soittimen toimiin keskenään. Jokseenki kaivannu jotain tuommosta, kun autossa on kyllä kosketus näyttö ja navi tulee HTC touch prosta soittimeen, mutta musiikki sitten taas Bluetoothilla Herosta/spotifystä. 😀

  2. ”..USB-liitäntä, koska puhelimen akku latautuu samalla..”

    Ei mun Nokia vaan osannut usbista ladata.. Joskin se latausstandardihan noille lähitulevaisuudessta on tulossa.

  3. no ei se usb-liitin vaihdu vanhoihin luureihin ikinä, mutt ne, joissa se mikrousb-liitin on, niin kyll ne autossa latautuu, niin kuin on kerrottu.

    Ja sitäpaitsi kyll ne vanhatkin luurit latautu autossa, kun vaan hankki sen sopivan piuhan… Niitä kun on kaupassa ihan myytäväksi asti 😉

Kommentointi on suljettu!