Apple haastoi HTC:n oikeuteen

Amerikkalainen Apple on haastanut taiwanilaisen elektroniikkavalmistaja HTC:n oikeuteen. Yhtiö väittää taiwanilaisvalmistajan rikkovan kaikkiaan 20 patenttia, jotka liittyvät iPhonen käyttöliittymään, arkkitehtuuriin ja tekniikkaan.

Voimme vain istua ja katsoa vierestä kun kilpailijat varastavat meidän patentoituja keksintöjä, tai voimme tehdä asialle jotain. Olemme päättäneet toimia”, kommentoi haastetta Applen Steve Jobs ja jatkoi ”Mielestämme kilpailu on hyväksi, mutta kilpailijoiden tulisi kehittää omat teknologiansa, eikä varastaa meiltä.

Apple nimeää haasteessaan suoraan useita HTC:n puhelimia, jotka rikkovat yhtiön mielestä sen patentteja. Mukana ovat muun muassa Nexus One, Hero ja HD2. Windows Mobile -laitteiden osalta rikkomukset liittyvät ilmeisesti DSP-siruun ja Android-puhelimissa itse käyttöjärjestelmään ja käyttöliittymään. Verkossa onkin spekuloitu Applen käyvän haasteellaan nimenomaan Google Androidin kimppuun, josta on kasvanut sille eräs merkittävimmistä kilpailijoista.

HTC:n lisäksi Apple on aiemmin haastanut oikeuteen Nokian. Kiista Nokian kanssa lähti käyntiin suomalaisvalmistajan haasteesta, jossa se väittää Applen rikkovan keskeisiä GSM-, UMTS- ja WLAN-tekniikoihin liittyviä patentteja.

Applen toiminta matkapuhelinmarkkinoilla on tällä hetkellä erittäin arveluttavaa. Yhtiö kieltäytyy maksamasta Nokialle patenteista, joista alan muut suuret toimijat suorittavat osansa maailman suurimmalle matkapuhelinvalmistajalle. Samaan aikaan Apple kuitenkin vaatii muilta yhtiöiltä omien patenttien noudattamista.

Lisää Applen ja HTC:n kiistasta löytyy tietoa alla olevista linkeistä:
Apple sues HTC for infringing 20 iPhone patents
Apple Sues HTC For Infringing On 20 iPhone Patents: The Complete Documents
The Apple Patents Cockpunching All Smart Phones: An Illustrated Guide

7 kommenttia

 1. Alihankkijana käytettiin lapsityvoimaa käyttävää yritystä ja nyt tämä. Onneksi on muitakin vaihtoehtoja kuin Applen tuotteet, joita en aio koskaan ostaa.

 2. ”ja nyt tämä”

  Siis patenttejaan ei saisi suojella? Sitä onko haasteessa sitten mitään perää ei taas tietenkään kukaan meistä tiedä. Saas nähdä miten ompun näissä käy.

 3. Myös tämä oikeusjuttu kertoo USA:n patenttijärjestelmän mädäntyneisyydestä. Ohjelmistopatentteja ei pitäisi hyväksyä ollenkaan. http://www.effi.org/patentit/ Ne ovatkin lainvoimaisia vain kapitalismin emomaassa eli Jenkkilässä sekä Australiassa.

  Apple yrittää uskotella keksineensä kaiken (vaikka edes multitouch ei ole Applen keksintö). Käyttäjille ominaisuudet löytyvät monelle ensi kertaa sen tuotteista vaikka Apple on lainannut niitä muualta ja tehnyt pieniä parannuksia.

 4. jes tosi hauskaa :D” kilpailijoiden tulisi kehittää omat teknologiansa, eikä varastaa meiltä” Sannoopi herra joka on sanonut myös että varastelu on ihan luonnollista jos osaa tehdä asiat paremmin vai miten se meni? Ja miksiköhän nokia haastoi applen oikeuteen?

  Kyllä siinä on taas mätää omenaa tarjolla oikein isoon pussiin huudettuna :/

 5. ”Good artists copy; great artists steal. ” – Steve Jobs 1996

 6. Sympatiat ovat selvästi HTC:n puolella. Applen mielestä he saavat lainata ideoita muilta, mutta kukaan ei Applelta. Toivottavasti haukkasivat tässä liian ison palan ja omenamehut tulevat lahkeista.

 7. Harmi. Kaksi omasta mielestäni mielenkiintoisimpia puhelimia valmistavaa yhtiötä riidoissa 🙁
  Olisi mielenkiintoista tietää missä tarkalleen esim. HTC Heron kohdalla muka rikotaan patentteja.

Kommentointi on suljettu!