Lisää rajoituksia matkapuhelimille suunnattuun Flash 10.1 -tukeen

Adobe karsii hiljalleen puhelimia Flash 10.1 -tuen ulkopuolelle. Viime vuoden lokakuussa yhtiö ilmoitti, että verkkopohjaisista sovelluksista tuttu teknologia tuodaan Windows Mobile-, WebOS-, Android-, Symbian– ja BlackBerry-alustoille. Sittemmin listalta on tippunut kokonaan pois Windows Mobile 6.5 ja nyt näyttää siltä, että Flash 10.1 -tuki vaatii taakseen tehokasta rautaa, joka karsii puhelimia listasta pois kovalla kädellä.

Ohjelmistotalon virallisella keskustelupalstalla kerrotaan, että pohjilta pitäisi löytyä vähintään ARMv7-perheeseen pohjautuva suoritin. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi Snapdragon– ja OMAP3-piirisarjoja, joten Flash 10.1 -tuen saavat ainoastaan niin sanotut huippumallit. Google Android -puhelimista suurin osa tippuu tuen ulkopuolelle, sillä tarpeeksi tehoja löytyy vain Sony Ericsson XPERIA X10-, Nexus One-, HTC Desire-, Acer Liquid– ja Motorola DROID -malleista.

Adoben kannalta on luonnollisesti järkevää tuoda Flash ainoastaan puhelimiin, joissa se voi toimia kunnolla. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että teknologia jää harvojen puhelinten herkuksi. Edullisemmissa laitteissa joudutaan edelleen tyytymään karsittuun Flash Lite -versioon.

Lähde: Engadget