Nokialta tulossa S40-pohjaisia kosketuspuhelimia?

Kuvassa Nokia 5530 XpressMusic

Edulliset kosketusnäyttöpuhelimet ovat osoittautuneet suureksi menestykseksi. Hyvä esimerkki on korealaisen Samsungin S5230, jota myytiin ensimmäisen puolen vuoden aikana huimat 10 miljoonaa kappaletta. Hyvään vauhtiin on päässyt myös LG:n uudehko Pop, joka ylitti hiljattain miljoonan rajapyykin.

Nokian edustus kohtuullisen hintaisissa kosketusnäyttömalleissa on ollut melko hyvä. Yhtiöltä löytyy muun muassa 5230– ja 5530 XpressMusic -mallit, jotka saa itselleen edullisimmillaan alle 200 euron. Aivan korealaisten tasolle Nokia ei hintakilpailussa ole kuitenkaan yltänyt, mutta tulevaisuudessa tilanne saattaa olla toinen.

Verkkoon levinneet tiedot Nokian sisäisistä dokumenteista paljastavat, että työn alla on Series S40 -alustaan pohjautuvia kosketusnäyttöpuhelimia. Dokumenteissa kerrotaan, että yhtiön tarkoituksena on siirtää suljettu alusta kosketusaikaan vuoden 2010 kuluessa. Näin Nokia pyrkii saamaan markkinoille kosketusnäytöllisiä puhelimia aiempaa edullisempaan hintaan.

Kosketusnäyttöpuhelinten lisäksi S40 tullaan näkemään laitteissa, joista löytyy QWERTY-näppäimistö ja tuki kahdelle SIM-korttipaikalle. Jotta peruspuhelinten alustana tunnettu S40 sopisi paremmin kehittyneempiin puhelimiin, pyrkii Nokia parantamaan sen Internet-ominaisuuksia.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

 1. S40 alustan saisi kyllä jo haudata vanhentuneena.

 2. Eero, älä hautaa vielä.
  Series 40 tukee myös laitehallintaa, joten sinne voi asennella pelejä ja muuta ihmeellistä ”unattended”. Asia, jolla on yllättävän iso merkitys.
  Aiemmin piti ostaa €300 luuri että sai laitehallinnan nyt riittää €30.
  Intiassa tällä on iso merkitys.

  Mitä laitehallinnalla sitten tekee?
  Sillä kauppapaikat/operaattorit/firmat saavat kuluttajille asenneltua ohjelmia varmemmin. Niin että ne myös toimivat. Ostetut ohjelmat tulevat oikeasti käyttöön.

  Vähemmän häsläystä, enemmän säästöjä.

  Hauskaa on se, että iLuuri ei standardia laitehallintaa tue ja Android-mallejakin on vain 1 tai 2.

  Windows Mobile 5.0-6.5 ainakin sitä tukevat ja toivottavasti 7.0 myös.
  Niin ja Series 40 3rd edition lähtien ja Symbian S60 3rd edition lähtien.

  Vähän off-topic, tiedän.

Kommentointi on suljettu!