Nokian uusi nimeämiskäytäntö tähtää selkeyteen

Tällä viikolla Nokian Xseries-, Eseries– ja Nseries-mallisarjat saivat C5-puhelimen myötä seurakseen uuden Cseries-malliston. Sillä yhtiö ottaa jälleen lisää etäisyyttä perinteisistä nelinumeroisista mallimerkinnöistä, jotka ovat kulkeneet yhtiön historiassa pitkään. Tulevaisuudessa entistäkin suurempi osa malleista tullaan merkitsemään kirjaimen ja numeron yhdistelmällä, jolla Nokia pyrkii selkeyttämään nimeämiskäytäntöään.

Suomalaisvalmistaja kertoo Nokia Conversations -blogissaan, että mallimerkinnät muodostetaan jatkossa yhdestä kirjaimesta ja numerosta. Kyseistä kaavaa toteutettiin jo X3– ja X6-mallien kanssa. Sama nimeämistapa otettaneen käyttöön myös vanhemmissa N- ja E-sarjoissa, vaikka yhtiö kieltäytyy kommentoimasta asiaa tässä vaiheessa. Olemme kuitenkin jo kuulleet huhuja N8-mallista, joka enteilee uuteen nimeämiskäytäntöön siirtymisestä.

Nokia haluaa uusilla merkinnöillä helpottaa puhelinten vertailua toisiinsa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kirjain kuvastaa mallisarjaa, joka kertoo käyttäjälle laitteen kohderyhmän ja käyttötarkoituksen. Numero osoittaa puolestaan puhelimesta löytyvien ominaisuuksien määrän, jossa suurempi luku tarkoittaa parempaa.

Mallisarjoista N tulee jatkossakin sisältämään niin sanotut lippulaivamallit. E-sarja keskittyy bisnespuhelimiin ja X-sarjasta löytyy viihteeseen ja sosiaalisiin ominaisuuksiin keskittyviä puhelimia. Uusi C-sarja kattaa niin sanotut ydinlinjan puhelimet, jotka keskittyvät perus- ja keskitason ominaisuuksiin.

Seuraavaksi uudeksi mallistoksi on verkossa arvuuteltu S-sarjaa. Se tulisi pitämään sisällään korkealuokkaisia erikoispuhelimia, jotka panostavat statukseen ominaisuuksien sijaan.

2 kommenttia

  1. nokialla alkaa suunta olla oikea. Tällä nimeämistyylillä kuluttajalla helpottuu huomattavasti puhelinmallin valinta! Tosin Nokia saisi panostaa enemmän käyttöliittymään!

    1. ”Tosin Nokia saisi panostaa enemmän käyttöliittymään!”

      No just sitähän Nokia on tekemässä kokoajan.

Kommentointi on suljettu!