Sony Ericsson tiivistää yhteistyötään Sonyn kanssa

Matkapuhelinvalmistaja Sony Ericssonin toimitusjohtaja Bert Nordberg kertoo yhtiön vahvistavan yhteistyötään Sonyn kanssa lähitulevaisuudessa. Laaja-alaisesta yhteistyöstä on puhuttu yhtiöiden välillä aina Sony Ericssonin perustamisesta asti, mutta tuloksia on nähty vielä kovin vähän. Tähän asti yhteistyö on lähinnä rajoittunut Sonyn Walkman– ja Cybershot-brändeihin, joita Sony Ericsson on varsin onnistuneesti käyttänyt mallistossaan.

Tulevaisuuden suunnitelmissa Sony Ericssonilla on Nordbergin mukaan saada yhtiön puhelimet keskustelemaan Sonyn viihde-elektroniikan kanssa. Kovinkaan tarkkoja ideoita ei vielä paljastettu, mutta käytännössä yhteispeli voisi tarkoittaa esimerkiksi TV:n hyödyntämistä matkapuhelimen kautta tapahtuvassa nettikäytössä. Samalla Sony Ericsson pääsisi käsiksi japanilaisjätin osaamiseen musiikki-, elokuva- ja pelialalla.

Nordberg kertoo ruotsalaisen e24-verkkolehden haastattelussa viettäneensä paljon aikaa Sonyn tiloissa. Tarkoituksena on ollut tiivistää välejä ja mahdollistaa uudenlaisen yhteistyön toteuttaminen. Nordberg kehuukin ystävystyneensä Sonyn toimitusjohtajan Howard Stringerin kanssa.

Sony Ericssonin strategiana on julkaista noin 20 uutta puhelinta vuodessa. Nordberg onkin esitellyt yhtiöön rullaavan kolmivuotissuunnitelman, jolla pyritään takaamaan kiinnostava tuoteportfolio.

Ensimmäisiä uuden yhteistyön tuloksena syntyviä puhelimia Sony Ericssonin johtaja lupailee markkinoille vielä vuoden 2010 aikana.

Lähteet: DigiToday & e24.se

1 kommentti

  1. Sony Ericssonin markkinaosuus laskee koko ajan ja puhelimetkin huonoja, saisivat jo heittää pyyhkeen kehään.

Kommentointi on suljettu!