Qik Premium ja Skype saapuivat Nokian Ovi Storeen

Nokian Ovi Store -ohjelmistokauppa on hiljattain saanut reserviinsä kaksi merkittävää sovellusta, jotka ovat Internet-puheluihin erikoistunut Skype ja videoiden jakamisen mahdollistava Qik Premium. Sovelluksista ensin mainittu on täysin ilmainen, mutta kuten nimestä voi päätellä joutuu Qik Premiumista köyhtymään hieman saadakseen sen itselleen. Ohjelman voi ostaa maaliskuun loppuun asti alennetulla 4,99 dollarin vuosihinnalla, jonka jälkeen siihen on odotettavissa korotus.

Skypen natiiviversio Nokian Symbian-puhelimille julkaistiin jo helmikuun puolen välin tienoilla. Nyt se on kuitenkin helposti käyttäjien saatavilla suoraan Ovi Storesta. Sovellus tukee kosketusnäyttömallien lisäksi muun muassa E71-, E51, N95– ja E66-malleja. Täydellinen lista tuetuista puhelimista löytyy osoitteesta http://www.skype.com/go/symbian.

Symbian-puhelimille suunnattu Skype sisältää tutut perusominaisuudet. Sillä hoituu Skype-puheluiden lisäksi soittaminen perinteisiin puhelinnumeroihin, tekstiviestien lähettäminen, tiedostojen jakaminen ja sisäisen osoitekirjan yhteystietojen liittäminen sovellukseen.

Qik on suosittu videopalvelu, jonne käyttäjä voi jakaa reaaliajassa matkapuhelimellaan kuvaamia videoita. Uudella Qik Premium -sovelluksella käyttöön saa muutamia lisäominaisuuksia. Palveluun voi sen myötä lisätä parempilaatuisia videoita ja ladata otokset myöhemmin myös omalle kotikoneelle.

Lähteet: Symbian-Guru & Nokia

2 kommenttia

  1. Skype toimii jouhevasti myös malleissa E52, E55, E72.

  2. Qik on mainio palvelu, parasta siinä on se että sillä voi striimata livevideota nettiin. Eli kun alotat kuvaamisen, niin muut voi samanaikasesti katsoa striimiä netissä. Itse olen käyttänyt Qik:ä siitä lähtien kuin se oli vielä suljetussa betavaiheessa. Qik Premiumia en ole vielä testannut, vain Qik:n ilmaista versiota. Premium-versioon voisi kyllä siirtyä lähiaikoina.

Kommentointi on suljettu!