Qualcommin uusi MSM7x30-alusta tähtää puhelimiin loppuvuodesta

Viime vuoden marraskuussa esitelty MSM7x30 on piirivalmistaja Qualcommin seuraavan sukupolven mobiilialusta, joka nähdään älypuhelimissa tämän vuoden lopulla. Se sisältää Snapdragon-alustasta tutun Scorpion-suorittimen sekä grafiikkapiirin, joka tukee OpenGL ES 2.0– ja OpenVG 1.1 -standardeja. Prosessori perustuu ARMv7-tuoteperheeseen ja tarjoaa tehoja 800 megahertsistä aina yhteen gigahertsiin asti.

Qualcommin tulevasta piirisarjasta löytyy tuki 720p-tason videokuvan toistolle ja tallennukselle. Mukana on integroitu GPS-piiri, HSPA-valmius ja vähän virtaa kuluttava audiosysteemi 5.1-tuella. Lisäksi alusta mahdollistaa 12 megapikselin kennolla varustetun kamera istuttamisen puhelimeen.

Uudesta alustasta löytyy vääntöä vaativampiinkin tehtäviin. Juttumme lopussa Qualcomm esittelee piirisarjan tehoja prototyyppilaitteilla, joista löytyy yhtiön itsensä kustomoima Google Android -käyttöjärjestelmä. Videoilla nähdään, että voimaa riittää muun muassa neljän videon yhtäaikaiseen toistamiseen ja 3D-pelien pyörittämiseen.

Lähteet: Engadget & Qualcomm

1 kommentti

  1. Tämän piirisetin hyvä puoli on olemassa olevaa Snapdragonia pienempi virrankulutus. Esim. WP7-luureissa sitä alikellotetaan, jotta akkua säästyy. Tämä on mahdollista, koska WP7 on niin optimoitu sille, että täysiä tehoja ei tarvita.

    7xxx-sarjaa voidaan ajaa natiivina 800 MHz:llä ja homma rokkaa.

    Luvassa on siis erittäin kykeneviä luureja. Hauskaa tässä on se, että tuossa on tehoa huomattavasti enemmän kuin ekassa Xboxissa. Tästä voi päätellä millaisia pelejä WP7:lle on tulossa.

Kommentointi on suljettu!