Orange suunnittelee markkinoille MeeGo-laitteita, alustan koodi julki maaliskuussa

Teleoperaattori Orange on kertonut aikeistaan käyttää Nokian ja Intelin Mobile World Congress 2010:ssä julkistamaa MeeGo-alustaa tulevissa tuotteissaan. Kovinkaan tarkasti yhtiö ei suunnitelmiaan vielä paljastanut, mutta sanoi laitteiden perustuvan Intel Atom -suorittimeen ja sisältävän laajan valikoiman teleoperaattorin omia multimediapalveluita.

Viime kuussa esitelty MeeGo on Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä. Se koostuu Intelin Moblinin ytimestä ja Nokian Maemon Qt-ympäristöstä. Alustan kehityksestä vastaa Linux Foundation avoimeen lähdekoodikehitykseen perustuvan mallin mukaisesti.

Ensimmäinen raakaversio MeeGosta tullaan julkaisemaan MeeGo Technical Steering -ryhmässä työskentelevän Valtteri Hallan mukaan maaliskuun lopussa. Se antaa mahdollisuuden testata alustaa Atom-pohjaisilla laitteilla ja Nokia N900 -puhelimella. Valmis versio saadaan markkinoille vuoden 2010 loppupuoliskon aikana, jolloin ensimmäisten MeeGo-laitteiden pitäisi niin ikään rantautua saataville.

Lähteet: UnwiredView & Orange

7 kommenttia

 1. Tuolla jossain toisaalla jotkut jo riemuitsevat 900:n päivittymisestä tällä MeeGo:lla …kokeiliversiolla… joka on siis ensimmäinen
  (lainaus alkaa ->)
  Ensimmäinen raakaversio MeeGosta. Se antaa mahdollisuuden testata alustaa Atom-pohjaisilla laitteilla ja Nokia N900 -puhelimella. Valmis versio saadaan markkinoille vuoden 2010 loppupuoliskon aikana, jolloin ensimmäisten MeeGo-laitteiden pitäisi niin ikään rantautua saataville.
  (lainaus päättyy)

  Hei herätys te uuslukutaidottomat! Ei tuossa mainita Maemo 5:n päivityksestä mitään eikä siinä luvata MeeGo:n tulevan koskaan N900:n käyttikseksi… siinähän kerrotaan VAIN, että MeeGO:a voi kokeilla N900:ssa

 2. Olen huomannut saman uutisoinnin useammalla sivustolla. Käsittääkseni mitään varmaa N900:n päivittymisestä MeeGoon ei ole luvattu.

  1. En uuslukutaidottomilla sinua suinkaan tarkoittanutkaan.
   Vaikka kommenttini tänne halusin kirjoittaa …ehkä väittelyä ja/tai loukkaamista noilla muilla välttääkseni.

   just nimenomaan testi-mahdollisuudesta on kaiketi puhuttu. Muu on vielä spekulointia.

   MeeGO:n mukana paljon menisi uusiksi ja alkaisi alusta. Siksi toivoisin paljon mieluummin Maemo 6:n kaltaista päivitystä millä nimellä tahansa. Mutta siis jo olevaa parantaen ja monipuolistaen. Eli 5:n puutteita ja virheitä fixaten.

   1. Ymmärsin, että et kritiikkiäsi tänne kohdistanut. 🙂

    Luultavasti asiansa osaavat tuon MeeGon omassa N900:saa saavat pyörimään. Jännittävää kuitenkin seurata, miten virallisen päivityksen kanssa käy…

  1. Kyseessä on siis vain testiversio. Alustahan valmistuu virallisen tiedotteen mukaan vasta vuoden 2010 loppupuoliskon aikana.

   Lainaus MeeGo-blogin merkinnästä: ”Nokia and Intel have set the target to open the MeeGo repository by the end of this month. What is scheduled to be available then is the first and very raw baseline to a source and binary repository to build MeeGo trunk on Intel ATOM boards and Nokia N900.”

Kommentointi on suljettu!