Apple iPad USA:n markkinoille 3. huhtikuuta – Suomeen tämän vuoden aikana

Elektroniikkavalmistaja Apple ilmoittaa tuovansa tammikuussa esitellyn iPad-kosketusnäyttölaitteen myyntiin Yhdysvalloissa 3. huhtikuuta, jolloin saataville tulevat WiFi-yhteydellä varustetut mallit. Paremmin mukana liikuteltavaksi soveltuvat 3G-mallit rantautuvat rapakon takana myyntiin huhtikuun lopussa, samalla kun iPad saapuu myös Australiaan, Kanadaan, Ranskaan, Saksaan, Italiaan, Japaniin, Espanjaan, Sveitsiin ja Iso-Britanniaan.

iPadin saatavuus on alussa ennakko-odotuksia rajoittuneempaa, sillä vielä tammikuussa yhtiö lupaili laitteensa tulevan heti myyntiin maailmanlaajuisesti. Saatavuuden kerrotaan laajenevan kuluvan vuoden aikana uusilla alueilla, mutta tarkempaa ajankohtaa Apple ei vielä kertonut. Seuraavassa aallossa on oletettavasti mukana myös Suomi.

Apple iPadin varustukseen kuuluvat 9,7 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, WiFi, Bluetooth 2.1, kiihtyvyysanturi, A-GPS, kompassi, kaiutin, mikrofoni, 3,5 millimetrin kuulokeliitin ja 16, 32 tai 64 gigatavua flash-muistia. Laite on kooltaan 242,8 x 189,7 x 13,4 millimetriä ja se painaa mallista riippuen 680 tai 730 grammaa.

Edullisimman WiFi-mallin saa itselleen Yhdysvalloissa 499 dollarilla. 16 gigatavun muistilla varustetusta 3G-versiosta joutuu sen sijaan pulittamaan 629 dollaria. Apple ei ole vielä julkistanut laitteen tarkkoja hintoja Euroopan markkinoille.

Lähde: Apple

4 kommenttia

 1. Ihan kiinnostava laite, varsinkin kun vaikuttaisi siltä, että saataville tulee paljon myös mediatuotteita, kuten lehtiä ja kirjoja. Oikeastaan kova kilpailija internet-tableteissa ja myös esim. Amazonin Kindlelle.

 2. Pysyn kyllä omenavehkeistä kaukana.

  Alihankkijana käytetään lapsityövoimaa käyttävää yritystä:
  http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/lehti-apple-myonsi-lapsityovoiman-kayton/171897
  Apple varastaa muiden keksintöjä ja haastavat oikeuteen jos muut niitä yrittävät hyödyntää:
  http://plaza.fi/muropaketti/taskumuro/apple-haastoi-htcn-oikeuteen-patenttirikkomuksista
  Applen tuputtama salainen IPhone-sopimus paljastui
  http://www.itviikko.fi/talous/2010/03/09/applen-tuputtama-salainen-iphone-sopimus-paljastui/20103539/7

Kommentointi on suljettu!