Microsoft pyörittää samaa peliä Windowsilla, WP7S:llä ja Xbox 360:llä

Matkapuhelimiin suunnattu Windows Phone 7 Series luo vihdoin selkeän yhteyden Windows 7– ja Xbox 360 -alustoihin. Kehittäjät pystyvät tulevaisuudessa luomaan pelejä yhtiön kolmelle eri alustalle ilman suurempia koodimuutoksia. Yhtiön mukaan jopa 90 prosenttia koodista voidaan säilyttää alustojen välillä samana, joka helpottaa kehittäjien työtä merkittävästi.

Parasta yhtiön tekniikassa on se, että tarvittaessa täysin samaa peliä voidaan pelata eri alustoilla, joka mahdollistaa pelitietojen jakamisen. Käyttäjä voi esimerkiksi aloittaa pelaamisen kotona Xbox 360:llä ja jatkaa samasta kohdasta linja-autossa omalla WP7S-puhelimellaan. Tämä antaa uudenlaisia mahdollisuuksia sekä kehittäjille että itse loppukäyttäjille, koska pelin ei tarvitse olla sidoksissa yhteen laitteeseen.

Loput yksityiskohdat Windows Phone 7 Seriesin sovelluskehityksestä Microsoft paljastaa maaliskuun 15. päivä starttaavassa MIX10-tapahtumassa. Tässä vaiheessa tiedetään jo, että .Net-, Silverlight– ja XNA-tekniikat ovat alustassa keskeisessä osassa.

Lähde: Gizmodo

1 kommentti

  1. Monipelaaminen on tietysti yksi kova juttu. Ensimmäisessä versiossa tuetaan vuoropohjaisia pelejä, mutta alusta itsessään tietysti tukee paljon enemmän. Tässä on hyvä uusi mahdollisuus myös suomalaisille kehittäjille. Stay tuned! 🙂

Kommentointi on suljettu!