Skype ei halua sovellustaan Nokian Ovi Storeen USA:ssa Verizon-diilin takia

Viime viikolla kerroimme Skype-sovelluksen rantautumisesta Nokian Ovi Store -ohjelmistokauppaan. Itse sovellus saapui Nokian Symbian-puhelimille jo helmikuussa, mutta vasta muutama viikko lanseerauksen jälkeen se löysi tiensä myös Nokian kauppapaikkaan, josta sen lataaminen puhelimeen on nopeampaa.

Mielenkiintoista kyllä, USA:n markkinoilla Skype ei halunnut sovellustaan Ovi Storeen. Verkossa asiaa on ihmetelty kovasti, joten VentureBeat-sivuston toimitus metsästi vastauksen tilanteeseen sekä Nokialta että Skypeltä.

Nokia ei tilanteen varsinaista laitaa osannut selittää, mutta kertoi kehittäjän viime hetkellä päättäneen vetää Skypen pois ohjelmistokaupasta. Tämän vuoksi sovellus ei koskaan päätynyt Nokian Ovi Storeen USA:n markkinoilla, vaikka sen lataaminen onnistuu entiseen malliin Skypen verkkosivuston kautta.

Skypeltä saatu vastaus selventää tilannetta sen sijaan huomattavasti enemmän. Yhtiön edustaja kertoo päätöksen takana olevan Skypen ja Verizonin välinen yhteistyö, jonka vuoksi sovellusta ei haluttu markkinoida Ovi Storen kautta. Yhtiön tavoitteena on markkinointisyistä siirtää huomiota mahdollisimman paljon Verizon-diiliin.

Alkuvuodesta Skypen suunnalla on ollut monenlaista liikehdintää. Suositun sovelluksen Windows Mobile -version jakelu lopetettiin kokonaan ja tietojen mukaan Skype on hävinnyt myös Android Market -ohjelmistokaupasta. Toivottavasti suuntaus ei ole jatkossa Skypen saatavuuden rajoittaminen erilaisten sopimusten kautta valmistajien tai operaattoreiden kanssa.

Lähde: Boy Genius Report

2 kommenttia

  1. No hittojako tällä oikeasti on väliä kun Skype toimii vaikka kuinka monen muun ohjelman yhteydessä ja on toiminut vaikka kuinka kauan.

    Harmi vaan siis, että virallista tukea Skype ei voi Symbian versiolle antaa. Ihmiset käyttävät Skypeä kuitenkin puhelimissaan.

  2. eiks toi ollu kuiteski enempi jenkkimurhe kuin suomea koskeva…

Kommentointi on suljettu!