Sony Ericsson Vivazin kameran laatu hämmästyttää

Vivaz on nimi, joka kannattaa painaa mieleen, jos lähitulevaisuudessa on aikomuksena hankkia älypuhelin mahdollisimman hyvillä kuvausominaisuuksilla. Kyseessä on japanilaisruotsalaisen Sony Ericssonin tammikuussa esitelty uutuus, jonka 8,1 megapikselin kameran kuvanlaatu on huippuluokkaa videokuvausta myöten.

Sony Ericsson Vivazin kameran hienouksiin kuuluu tuki 720p-tason videokuvaukselle. Saman tason kamerapuhelimia on toki nähty markkinoilla jo aiemminkin, mutta Vivaz laittaa kilpailijoille kampoihin jatkuvalla automaattitarkennuksella, joka toimii myös videokuvauksen aikana. Se on ominaisuus, joka tekee liikkuvan kuvan tallentamisesta Vivazilla varsin vakuuttavaa.

Vivazin videokuvauksen laadusta olemme saaneet esimakua jo noin kuukausi sitten. Nyt tarjolla olisi kuitenkin se-blog-sivuston mainio videopätkä, joka demonstroi jatkuvan automaattitarkennuksen toimivuutta. Video löytyy tuttuun tapaan jutun lopusta.

Mainion videokuvauksen lisäksi myös still-kuvien laatu on erinomaista. Se-blogin esimerkkikuva osoittaa, että kuvanlaatu päihittää jopa Sation, jonka kamerasta pikseleitä löytyy 12.1. Sony Ericsson Vivaz saapuu myyntiin maaliskuun aikana.

Yllä nähtävä video on tarkasteltavissa alkuperäismuodossaan täältä. Siinä laatu on vieläkin parempaa.

Lähde: se-blog

7 kommenttia

 1. Paljonkohan on hinta-arvio tällle laitteelle?

  1. Verkkokauppa.com näyttää ottavan jo ennakkotilauksia vastaan 429.90 euron hinnalla.

 2. No huhhuh!

  Onpa loistava kamera. Mitenhän tuo toimii hämärässä valaistuksessa?

 3. Oletteko koskaan kokeilleet kyseistä puhelinta? Puhelin on hyvän muotoinen ja tyylikäs ja näyttö on yllättävän kirkas. Kameran laatu on todella hyvä. Videon tarkennus on todella nopea. Sony Ericsson on tehnyt pitkästä aikaan toimivan ja NOPEAN puhelimen.
  Valikot toimivat nopeasti ja nettiselain toimii hyvin. Ainoa miinus netti selauksessa on zoom toiminto. Jos se olisi yhdistetty myös äänenvoimakkuusnappiin niin sivujen selaus olisi paljon helpompaa.

  GPS ohjelmistot on hyvin pistetty pakettiin mukaan ja sieltä löytyy vakiona google maps ja sony ericssonin pitämä Wisepilot ohjelmisto. Valitettavasti näyttäisi olevan vain 30 päivän kokeiluversio.

  Yhteenveto:
  Hyvä multimediapuhelin jolla kuvien ottaminen on helppoa ja mukavaa. Yhteydet toimii hyvin joskin wisepilot olisi voinut olla pidempikin.

  Tässä lyhyt kertomus puhelimesta, jos haluatte tietää lisää niin kyselkää ihmeessä.

 4. @ Chris

  Videokuva vai valokuva?

  Valokuvia nyt saa heikolla menestyksellä hämärässä otettua. Sama ongelma kuin vastaavissa malleissa. Kennot ovat pieniä ja kohinaa tulee pakosti näin pienissä laitteissa.

  Videokuvauksessa aika sama ongelma. Kotona jos on hyvä valaistus saa otettua videokuvaa hyvin.

 5. Jäitä hattuun! Todellisuudessa hyvin harva ihminen valitsee älypuhelimensa pelkän kameran laadun perusteella.

Kommentointi on suljettu!