Skypen Symbian-versio virallisella esittelyvideolla

Internet-puheluihin keskittyneen Skypen todellinen valloitus Nokian puhelinten osalta alkoi kuluvan vuoden helmikuussa, jolloin yhtiö julkaisi suositusta sovelluksestaan vihdoin natiiviversion maailman käytetyimmälle mobiilialustalle. Sittemmin sovellus on päätynyt myös Nokian Ovi Store -ohjelmistokauppaan, josta sen voi käydä lataamassa näppärästi omaan puhelimeensa.

Miten Skype toimii käytännössä Nokian älypuhelimilla? Siitä hieman käsitystä antaa Symbian-säätiön verkkoon lataama video, jossa käydään sovelluksen toimintaa ja ominaisuuksia läpi yleisellä tasolla. Sovellushan tukee Skype-puheluiden lisäksi soittamista tavallisiin puhelinnumeroihin ja tekstiviestien lähettämistä.

Tulevaisuudessa Skype tullaan näkemään myös muiden valmistajien Symbian-puhelimissa, mutta tarkemman ajankohdan yhtiö pitää vielä omana tietonaan. Julkistusta voidaan sanamuodoista päätellen odottaa kuitenkin jo lähitulevaisuudessa.

Nykyisen version toimivuus on testattu seuraavilla Nokia-puhelimilla: N97, N97 mini, X6, 5800 XpressMusic, 5530, E72, E71, E90, E63, E66, E51, N96, N95, N95 8Gb, N85, N82, N81, N81 8Gb, N79, N78, 6220 classic, 6210 Navigator ja 5320.