XNA Game Studio 4.0 yhdistää Microsoftin kolme alustaa pelikehittäjien käyttöön

Ohjelmistojätti Microsoftin tuleva XNA Game Studio 4.0 on se työkalu, joka luo yhteyden Windows 7-, Windows Phone 7 Series– ja Xbox 360 -alustojen välille pelikehitystä ajatellen. Yhtiö esittelee tuotostaan ennakkoon parhaillaan käynnissä olevassa Game Developers Conference -tapahtumassa.

Uusi työkalu integroituu yhteen Visual Studio -kehityspaketin kanssa, joka helpottaa kehittäjien työtä entisestään. Tärkeää on, että XNA luo linkin eri alustojen välille, mutta yhtä tärkeää on selkeä kehitysympäristö, jonka Visual Studio tarjoaa. Kehittäjä pystyy sen avulla hallitsemaan eri alustojen koodipohjia saman projektin kautta. Näin eri versioihin tehtävät muutokset muun muassa kontrolleihin on yksinkertaista toteuttaa.

Windows Mobile 7 Series -alustaa ajatellen XNA 4.0:n eräs keskeisimmistä ominaisuuksista on tuki 3D-koodikirjastoille, joilla päästään hyödyntämään puhelinten laitteistotason kiihdytystä. Yhtiön mukaan nykyisten XNA-pelien kääntäminen WP7S:lle ei tule olemaan vaikeaa. Aiemmin yhtiöstä on kerrottu, että peräti 90 prosenttia koodista eri alustojen välillä voidaan säilyttää muuttumattomana.

Microsoftin panostus Windows Phone 7 Series -alustan pelikehitykseen on selkeästi erittäin kovaa. Se tuskin on mikään ihme, sillä ainakin Applen iPhone on osoittautunut pelikehittäjille erittäin kannattavaksi alustaksi. Peli- ja ohjelmistotarjonta ovat tärkeässä roolissa asiakkaista taistellessa. Applen etumatka on tässä suhteessa Microsoftin uuteen alustaan nähden huima, mutta aika näyttää, kuinka hyvin kehittäjät WP7S:n ottavat omakseen.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1186/

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Eilen Messukeskuksessa koolla olleiden suomalaisten mobiilikehittäjien mukaan tämä on erittäin kova juttu ja Microsoftin alusta on ainoa, joka tarjoaa Xbox Liven kautta myös peliyhteisön suoraan API:na. Xbox Liven kaltaista palveluahan ei ole Applelle.

    Uudet työkalut ovat erittäin hyviä ja moni Apple-kehittäjä käyttää jo nyt Visual Studiota. Tämä laskee kynnystä entisestään. Kiva nähdä myös suomalaisia pelejä WP7:lla.

Kommentointi on suljettu!