Symbian^3:n käyttöliittymä jälleen videolla

Seuraavan sukupolven Symbian-käyttöjärjestelmää odotetaan markkinoille käyttäjien keskuudessa varmastikin suurella innolla, eikä ihme, sillä mukana on paljon hyödyllisiä uudistuksia. Symbian^3 sisältää muun muassa HDMI-tuen, valmiuden 4G-verkoille, monikosketustuen ja kehittyneemmän muistinhallinnan. Tarkemmin järjestelmän ominaisuuksista löytyy tietoa videon kera aikaisemmasta artikkelistamme.

Uutta tietoa Symbian^3:n käyttöliittymästä saadaan PhoneDog-sivuston kuvaamasta videosta, jossa Nokian varajohtaja David Rivas esittelee Nokian näkemystä tulevasta käyttöympäristöstä. Tärkeimpinä elementteinä nähdään useita näkymiä tukeva työpöytä, musiikkisoitin ja albumi-sovellus. Rivas painottaa samalla myös alustan parempaa nopeutta, joka on kasvanut nykyisestä versiosta huomattavasti.

Tärkeänä asiana Rivas nostaa esille myös moniajon, jota Symbian on tukenut alusta alkaen. Sen toteutus ei ole kuitenkaan ollut välttämättä paras mahdollinen, joten tilanteeseen on päätetty puuttua S^3-versiossa. Uusi alusta sisältää näyttävän ja helppokäyttöisen valikon taustalla olevien sovellusten selaamiseen ja niiden välillä vaihteluun. Keskeisenä tarkoituksena on tuoda moniajo paremmin esille.

Ensimmäisten Symbian^3-puhelinten odotetaan rantautuvan markkinoille heinä-syyskuussa.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Melko Maemomaista menoa, jos meikältä kysytään. 🙂

    Hyvä niin! Mutta olen todella skeptinen tuon nopeuden suhteen. Symbian ja speed ovat täysin vastakkaisia asioita. Odotan innolla että ennakkoluuloni tyrmätään.

    1. ”Symbian ja speed ovat täysin vastakkaisia asioita.”

      Millä perusteella muka? Symbian ei ole mitenkään sen hitaampi kuin muut alustat.

Kommentointi on suljettu!