Intialaisoperaattorin uuteen puhelimeen saa lisävirtaa tavallisella paristolla

Intialainen teleoperaattori Olive Telecom tuo kotimaansa markkinoille edullisen peruspuhelimen, jonka virtalähteenä voi käyttää tavallista AAA-paristoa. Puhelimesta löytyy lisäksi tavallinen akku, mutta pariston hyödyntäminen voi tulla tarpeeseen alueilla, joilla ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta ladata laitteen sisällä olevaa akkua. Ominaisuus on tärkeä, sillä tutkimusten mukaan Intiassa on yli 10 000 kylää, joissa ei ole yhteyttä verkkovirtaan.

Olive Telecomin FrvrOn V-G2300 on GSM-yhteydellä varustettu puhelin, jonka ominaisuuksia ovat 1,5 tuuman värinäyttö, FM-radio, polyfoniset soittoäänet ja kaiutintoiminto. Mukana toimitetaan stereo-kuulokkeet radio-ominaisuutta silmällä pitäen.

Hintaa intialaisoperaattorin uutuudelle kertyy ainoastaan 35 dollaria.

Lähteet: Engadget & Yahoo News

5 kommenttia

    1. Hyvä huomio! Lehdistötiedotteessa puhutaan joka tapauksessa AAA-paristosta…

  1. Monet kännykät toimivat 90-luvulla sormiparistoilla. Itselläni oli ainakin pari sellaista motorolaa.

  2. Muuten ihan hyvä idea, mutta tuskinpa yhdellä patterilla kovin kauan puhuu. Toki tuollainen olisi ainakin varavirtana ihan ok.

    Mikään uusi idea kännyköiden käyttäminen pattereilla ei tosin ole. On esim olemassa ulkoisia taskuun mahtuvia pattereita käyttäviä virtalähteitä. Ne kytketään kännykän laturiliittimeen. Itse käyttäisin ehkä ennemmin noita, ainakin sillon vältettäisiin patterien mahdollinen vuotaminen kännykän sisälle. Ikävä, jos patteri röyhtäisee sisälmyksensä kännykkään.

  3. ”On esim olemassa ulkoisia taskuun mahtuvia pattereita käyttäviä virtalähteitä…”

    Tuollaiselle ”hätävirtalähteelle” on niin harvalla ja harvoin tarvetta, että tuollainen ulkoinen on kyllä paras vaihtoehto, käytetään se puhelimen sisällä oleva tila isommalle akulle. Tosin tuollaisen hinta sitten on varmaan ihan sama kuin tämän ko. kännykän.

Kommentointi on suljettu!