Huhut Nokia C6:sta jatkuvat: mukana kosketusnäyttö ja QWERTY?

Helmikuusta lähtien huhujen keskiössä ollut Nokia C6 on pysynyt hieman mystisenä puhelimena. Laitteen olemassaolosta on vahvoja todisteita, joista merkittävin lienee yhdysvaltalaisen FCC:n antama hyväksyntä C6:lle. Kaikesta huolimatta puhelimen ominaisuuksista tiedetään edelleen varsin niukasti. Uusin huhu korjaa asiaa väittämällä C6:n olevan 5230-mallia mukaileva kosketusnäyttöpuhelin fyysisellä QWERTY-näppäimistöllä.

Tietojen ohella netissä levitetään yllä olevaa kuvaa, jonka totuuspohjasta ei ole juurikaan varmuutta. Huomionarvoista kuvan puhelimessa on näppäimistö, joka on Nokian nykyisestä linjasta poiketen rakennettu neljään riviin. Tämä tulisi varmastikin miellyttämään monia asiakkaita toteutuessaan.

Julkisuuteen vuotaneista FCC:n dokumenteista tiedetään, että C6:sta löytyy ainakin 3G-yhteydet, WiFi ja Bluetooth. Kosketusnäytön koko saattaisi liikkua 3,2 tuuman pinnassa, jos uutuus todella pitää esikuvanaan 5230-mallia.

Nokia C6:n arvellaan rantautuvan myyntiin jo kesällä. Julkistuksen pitäisi näin ollen tapahtua seuraavien kuukausien aikana.

Lähde: Engadget

15 kommenttia

 1. Näyttääpi jotenkin photoshopatulta toi kuva.

 2. mahdollisesti, mutt toiveita Nokian jatkomahdollisuuksista antava uutinen eli odotettavissa oleva julkistus.
  Ja hienoa, jos Nokia ois oivaltanu vielä ton näppiksen neljännen rivin merkityksen käytön kannalta

 3. Olisi aika jännä juttu jos C5 mitä olemme nähneet kuvissa on perinteinen palikkapuhelin ja sitten tämä C6 yhdistäisi kosketusnäytön ja fyysisen näppiksen.

  Veikkaan todennäköisemmäksi sitä ”X10” mallia saapuvaksi ensimmäiseksi

 4. Puhelin näyttää nimenomaan tuolta, mikä kuvassa on. Tuli nimittäin bongattua ko. luuri viime viikonloppuna töissä ollessani (myyn kännyköitä) asiakkaallani, joka etsi kyseiseen laitteeseen autolaturia :). Asiakkaalla oli tosin laitteen musta versio, tarkemmin en päässyt katsomaan – ei ollut heppu kovin halukas esittelemään :D.

  1. Noo, eipä siin. Odotin tollasta mallia jo vuosi sitten. Toivottavasti parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

 5. Sanonpa suoraan:

  ostan puhelimen, jos siinä on
  A) Control-napi, kuten kuvassa, niin saa KAIKISSA sovelluksissa nopeasti Ctrl-C/X/V copy/cut/paste-toiminnot!
  B) Näppäimet ovat kuperat, eivät täysin litteät, niin niitä voi painella sokkona!

 6. Toisaalta jos C) siinä on sama 4xx MHz prosessori, tai jopa 600 MHz prosessori, mutta vanhaa mallia (sitä samaa mallia, mikä oli jo 2007 N95, siinä se oli 332MHz), saattaa jäädä hyllyyn, ei silloin jaksa paljon nettisivuja availla! Varsinkin jos muistiakin on taas se tutut 128MB, josta kosketus-symbian haukkaa heti alkuun puolet!

  Eli jos ei ole yhtä moderni prossu, kuin N900/iPhone/Android/WinMobile -laitteissa, jää aika monella tehokäyttäjällä hyllyyn.

 7. N95-mallilla nettisivut aukeavat HIIITAASTI eikä asiaa paljon auta, jos kellotaajuutta on vähän ruuvattu, jos prosessorimalli on sama vanha paska.

 8. Y on väärällä puolella puhelinta, koska tietokoneella 10-sormijärjestelmällä kirjoittaessa Y on lähempänä H-kirjainta, kuin G-kirjainta. Eli laittakaa Y oikealle puolelle!

  Ja tarkistakaa, että Control-A, Control-X/C/V toimii kaikissa sovelluksissa, varsinkin Nokian OMASSA nettiselaimessa, N97-mallissa kun ei copy-paste siinä onnistukaan monissa web-formeissa.

 9. ATTENTION, Nokia C6 developers:

  Control-X/C/V/A (Cut/Copy/Paste/Select All) now working in ALL apps, including Nokia’s own web browser?

  Moreover, when you press Control-key down, the SCREEN should tell you options: cut/copy/paste/select all. So no need to find C,X,V,A keys anymore?!

  AND the screen should tell you, what text will the phone paste!
  And no ”text copied messages”, audio or vibra feedback is less annoying, or changing colors!!

  BRING BACK tabulator key from Nokia E90, then filling web forms will be easy, if you implement TABULATOR support for the web browser!

 10. Just add a MIRROR on the back side of the phone! Then it will be much easier to take photos of myself, I will actually see if my face will be in the picture or not!

 11. OR, a small screen on the backside. With date, time and timer/chronograph. So I no longer need my sports watch.

 12. onks toi opiskelija ihan vitun urpo? 😀 vai luuleeks se ihan tosissaa et nokian insinöörit lukee tät sivustoo..

 13. Shut up and stop complaining, just buy an iPhone or Android if u r not happy with Nokia. Nokia C6 is for the rest of us, even we Indians can afford it.

 14. mitä ihmettä opiskelija jauhaa…luuleeko se että joku lukee sen kommentit (kokonaan…ei jaksanu kaikkea 😀 ) ja tekis asialle jotain?

Kommentointi on suljettu!