Ubuntu pyörii sulavasti HTC Touch Pro2:ssa

Nykyisten Windows Mobile -puhelinten ehdoton vahvuus on niiden laaja muunneltavuus. Ominaisuus tullaan todennäköisesti menettämään WP7S-alustan myötä, joka sisältää kuitenkin niin paljon hyviä uudistuksia, että se harmittanee lähinnä vain innokkaimpia hakkereita.

XDA-kehittäjäfoorumilla Windows Mobilen joustavuus on osoitettu Linux-pohjaisella Ubuntu-käyttöjärjestelmällä, joka on saatu pyörimään sujuvasti HTC Touch Pro2 -puhelimessa. Jutun lopussa olevalla videolla nähdään, että tietokoneisiin suunniteltu järjestelmä pyörii ongelmitta HTC:n Windows Mobile -puhelimella. Täydellinen paketti kyseessä ei ole, sillä esimerkiksi WiFi-yhteys ja äänet eivät toimi. Peruskäyttö kuitenkin sujuu, sillä fyysistä näppäimistöä voi käyttää.

Ubuntun kokeileminen omalla Touch Pro2:lla on tehty helpoksi. Käyttäjän tarvitsee ainoastaan ladata reilun 200 MB:n kokoinen tiedosto ja purkaa sen sisältö muistikortin päähakemistoon. Käyttöjärjestelmän saa käyntiin paketista löytyvällä exe-tiedostolla. Tarkemmat ohjeet operaatioon löytyvät lähdelinkkien takaa.

Lähteet: Engadget & XDA

2 kommenttia

  1. Johan toi on aika päiviä sitten Xperia X1:ssa laitettu pyörimään.

Kommentointi on suljettu!